Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Άνοδος στο πετρέλαιο - Στα 33 δολάρια το αργό, στα 35 το brent

Άνοδος στο πετρέλαιο - Στα 33 δολάρια το αργό, στα 35 το brent
H παραγωγή της Ρωσίας πλησιάσε τον στόχο της χώρας για 8,5 εκατομμύρια bpd για το Μάιο και τον Ιούνιο

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν έως και 3% την Τρίτη 26/5/2020, υποστηριζόμενες από την αυξανόμενη εμπιστοσύνη ότι οι παραγωγοί ακολουθούν τις δεσμεύσεις για μείωση της παραγωγής και καθώς η ζήτηση καυσίμων αυξάνεται μετά την άρση των περιορισμών για τον κορωνοϊό.

Περί τις 22:23 ώρα Ελλάδας τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημείωσαν άνοδο 1,10%, στα 35,92 $ το βαρέλι.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate σημείωσαν 2,11%, στα 33,95 $ ανά βαρέλι.

Ο ΟΠΕΚ +, συμφώνησε τον περασμένο μήνα να μειώσει τη συνδυασμένη παραγωγή του κατά σχεδόν 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Μάιο-Ιούνιο για να αυξήσει τις τιμές και τη ζήτηση, η οποία πλήττεται από την πανδημία.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak επρόκειτο να συναντήσει τους μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου την Τρίτη για να συζητήσουν την πιθανή επέκταση του τρέχοντος επιπέδου περικοπών μετά τον Ιούνιο, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Το πρακτορείο ειδήσεων της RIA ανέφερε ότι οι όγκοι παραγωγής ρωσικού πετρελαίου πλησίασαν τον στόχο της χώρας για 8,5 εκατομμύρια bpd για το Μάιο και τον Ιούνιο.

Τη Δευτέρα, ο ρώσος υπουργός ενέργειας Novak ανέφερε ότι η αύξηση της ζήτησης καυσίμων θα συμβάλει στη μείωση του παγκόσμιου πλεονάσματος περίπου από 7 εκατ. έως 12 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Οι χώρες του ΟΠΕΚ + πρόκειται να συναντηθούν ξανά στις αρχές Ιουνίου για να συζητήσουν τη διατήρηση των περικοπών εφοδιασμού για να στηρίξουν τις τιμές, οι οποίες εξακολουθούν να είναι μειωμένες κατά περίπου 45% από την αρχή του έτους.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης