Πετρέλαιο

Στην Βενεζουέλα έφθασαν τα ιρανικά τάνκερ που μεταφέρουν καύσιμα

Στην Βενεζουέλα έφθασαν τα ιρανικά τάνκερ που μεταφέρουν καύσιμα
Το Ιράν παρέχει στη Βενεζουέλα 1,53 εκατομμύρια βαρέλια βενζίνης και εξαρτήματα διυλιστηρίου
Το πρώτο από τα πέντε ιρανικά δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν καύσιμα στη Βενεζουέλα αγκυροβόλησε σε λιμάνι που εξυπηρετεί το διυλιστήριο El Palito, δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου της χώρας τη Δευτέρα 25/5/2020 ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon και ένα δεύτερο πλοίο είχε εισέλθει στα εθνικά ύδατα.

Το Ιράν παρέχει στη Βενεζουέλα 1,53 εκατομμύρια βαρέλια βενζίνης και εξαρτήματα διυλιστηρίου σε μια κίνηση που επικρίθηκε από τις αρχές των ΗΠΑ καθώς και οι δύο χώρες υπόκεινται σε αμερικανικές κυρώσεις, σύμφωνα με τις κυβερνήσεις, πηγές και υπολογισμούς του TankerTrackers.com.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon το δεξαμενόπλοιο Fortune αγκυροβόλησε σε ένα από τα ντοκ του El Palito περίπου στις 1 π.μ. τοπική ώρα (0500 GMT).

Ένα δεύτερο πλοίο, το Forest, είχε εισέλθει στα ύδατα της Βενεζουέλας συνοδευόμενο από στρατιωτικά πλοία τη Δευτέρα το πρωί, το ναυτικό δημοσίευσε στο Twitter. Ένα τρίτο δεξαμενόπλοιο, η Petunia, πλησίαζε την Καραϊβική, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ο Tareck El Aissami, αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας και πρόσφατα διορισμένος υπουργός πετρελαίου, δημοσίευσε φωτογραφίες στο Twitter της άφιξης της Fortune.
«Συνεχίζουμε να προχωρούμε και να ξεπερνάμε», έγραψε ο El Aissami.

Ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνηση Trump δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει μια απάντηση στις αποστολές, αλλά ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν γνώριζε οποιαδήποτε στρατιωτική κίνηση να έχει προγραμματιστεί εναντίον των πλοίων και τα δύο πρώτα πλοία δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν κανένα παρέμβαση.

Η Βενεζουέλα υφίσταται σοβαρές ελλείψεις βενζίνης λόγω της σχεδόν ολοκληρωτικής κατάρρευσης του δικτύου διύλισης των1,3 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, καθώς και των κυρώσεων των ΗΠΑ που αποσκοπούν στην εκδίωξη του σοσιαλιστή προέδρου Νικολά Μαδούρο, ο οποίος δυσκολεύτηκε να εισαγάγει καύσιμα.

Αξιωματούχοι της Βενεζουέλας απεικόνισαν την άφιξη της βενζίνης ως νίκη επί των αμερικανικών κυρώσεων των ΗΠΑ.
Η αντιπολίτευση η οποία στηρίζεται από την Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι ο Μαδούρο σφετερίζεται την εξουσία και δήλωσε ότι η βενζίνη πιθανότατα θα είναι διαθέσιμη μόνο σε δυνάμεις ασφαλείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης