Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η Ινδία αναζητά φτηνό πετρέλαιο για αποθήκευση στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Ινδία αναζητά φτηνό πετρέλαιο για αποθήκευση στις Ηνωμένες Πολιτείες
Γεμάτες οι αποθήκες λέει ο υπουργός πετρελαίου της χώρας
Η Ινδία προσπαθεί να αποθηκεύσει πετρέλαιο στις ΗΠΑ σε χαμηλές τιμές, καθώς η τοπική της αποθήκευση είναι πλήρης, δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου Dharmendra Pradhan στο CNBC.

Το σχέδιο της Ινδίας θα μπορούσε να είναι παρόμοιο με μια κίνηση της Αυστραλίας, η οποία τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει απόθεμα πετρελαίου έκτακτης ανάγκης αρχικά αγοράζοντας αργό για αποθήκευση στο αμερικανικό στρατηγικό αποθεματικό πετρελαίου προκειμένου να επωφεληθεί από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου.

«Εξετάζουμε κάποια πιθανότητα εάν μπορούμε να αποθηκεύσουμε μέρος της επένδυσής μας σε διαφορετική χώρα ... διερευνούμε τη δυνατότητα στις ΗΠΑ εάν μπορούμε να αποθηκεύσουμε μέρος του πετρελαίου σε χαμηλές τιμές», δήλωσε ο Pradhan.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν μειωθεί περισσότερο από 40% μέχρι στιγμής το 2020, αλλά έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες εν μέρει λόγω των προσπαθειών του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και των συμμάχων τους για μείωση του εφοδιασμού.

Ο Pradhan δήλωσε ότι η Ινδία, η οποία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος καταναλωτής και εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, έχει ήδη γεμίσει 5,33 εκατομμύρια τόνους στρατηγικής αποθήκευσης και περίπου 8,5-9 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου σε πλοία σε διάφορα μέρη του κόσμου, κυρίως στον Κόλπο.

Τα ινδικά διυλιστήρια έχουν επίσης γεμίσει τις δεξαμενές και τους αγωγούς τους με εξευγενισμένο καύσιμο και πετρέλαιο.

Ο Pradhan είπε ότι το αποθηκευμένο πετρέλαιο και τα προϊόντα αντιστοιχούν περίπου στο 20% των ετήσιων αναγκών της Ινδίας. Η Ινδία εισάγει περισσότερο από το 80% των αναγκών σε πετρέλαιο.

Η Ινδία σχεδιάζει να κατασκευάσει νέα στρατηγική αποθήκευση για να επεκτείνει τη χωρητικότητα κατά 6,5 εκατομμύρια τόνους. Ο Pradhan δήλωσε ότι η Ινδία επιθυμεί να συμμετάσχουν παγκόσμιοι επενδυτές στην κατασκευή αυτών των εγκαταστάσεων.

Η ζήτηση καυσίμων στην Ινδία σχεδόν μειώθηκε κατά το ήμισυ τον Απρίλιο στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2007, καθώς η παύση λειτουργίας σε εθνικό επίπεδο και ο περιορισμός των ταξιδιών περιόρισαν την οικονομική δραστηριότητα.

Μέχρι στιγμής τον Μάιο, η ζήτηση βενζίνης και ντίζελ στην Ινδία είναι περίπου στο 60% -65% από ό, τι ήταν τον ίδιο μήνα πέρυσι και τον Ιούνιο η κατανάλωση καυσίμου θα επιστρέψει στο ίδιο επίπεδο με τον Ιούνιο του 2019, συμπλήρωσε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης