Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΗΠΑ: Μόνο τέσσερις εταιρείες πετρελαίου επέστρεψαν τα δάνεια COVID-19 - Ποιές είναι

ΗΠΑ: Μόνο τέσσερις εταιρείες πετρελαίου επέστρεψαν τα δάνεια COVID-19 - Ποιές είναι
Οι 4 αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες που επέστρεψαν δάνεια που έλαβαν για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό
Μόνο τέσσερις από τις 12 εισηγμένες αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που έλαβαν κρατική βοήθεια έκτακτης ανάγκης που διατέθηκε για μικρές επιχειρήσεις δήλωσαν ότι θα την επιστρέψουν πριν από την προθεσμία για εταιρείες που δεν χρειάζονται κεφάλαια για να το πράξουν.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προσέφερε αμνηστία σε εταιρείες που επέστρεψαν χρήματα που δανείστηκαν μέχρι τις 18 Μαΐου, λέγοντας ότι θα έκρινε ότι υπέβαλαν την αίτηση με καλή πίστη λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας που προκλήθηκε από το ξέσπασμα του κορωνοϊού, προτού διασαφηνιστούν οι οδηγίες.

Ο ενεργειακός τομέας των ΗΠΑ ζητά κρατική βοήθεια μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου που οδήγησαν σε πτώχευση αρκετές εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής.

Ενώ ο Πρόεδρος Donald Trump δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η κυβέρνησή του θα διαμορφώσει ένα σχέδιο για να βοηθήσει τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, δεν έχει ανακοινωθεί καμία συγκεκριμένη βοήθεια.
Αυτό έχει αφήσει τις εταιρείες ενέργειας να αναζητήσουν ανακούφιση βάσει του ευρύτερου πακέτου τόνωσης των 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ.

Μια πτυχή του τελευταίου που έχει χρησιμοποιηθεί από εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι το λεγόμενο Paycheck Protection Program (PPP) για μικρές επιχειρήσεις, το οποίο παρέχει δάνεια που μπορούν να διαγραφούν, για να καλύψουν τα έξοδα μισθοδοσίας, καθώς και τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια και υπηρεσίες δικαστικά έξοδα.

Η εταιρεία εξερεύνησης και παραγωγής με έδρα το Ντένβερ, PDC Energy Inc, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε στις 8 Μαΐου ότι είχε επιστρέψει το δάνειο των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Natural Gas Services επέστρεψε επίσης το δάνειο PPP 4,6 εκατομμυρίων δολ. Ο διευθύνων σύμβουλός του, Stephen Taylor, δήλωσε ότι ο πάροχος εξοπλισμού συμπίεσης με έδρα το Μίντλαντ του Τέξας έπρεπε να μειώσει το 20% του εργατικού δυναμικού του μετά την επιστροφή των κεφαλαίων.

Η Dawson Geophysical Co επέστρεψε το δάνειο PPP ύψους 6,4 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας στις 14 Μαΐου. Η Dawson η οποία παράγει σεισμικά δεδομένα για εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, επεσήμανε ότι χρειάζεται «μεγάλη προσοχή» και νέα καθοδήγηση για την απόφαση.

Η Calumet Speciality Products, διυλιστήριο που εδρεύει στην Ινδιανάπολη που έλαβε 31,4 εκατομμύρια δολάρια μέσω πέντε αιτήσεων, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εξόφλησε τα δάνειά του έως την προθεσμία, επίσης λόγω της «μεταγενέστερης αλλαγής καθοδήγησης».

Μεταξύ εκείνων που έλαβαν δάνεια, αλλά που δεν είχαν αποκαλύψει εάν θα επιστρέψουν τα κεφάλαια από τη Δευτέρα, ήταν οι εταιρείες εξερεύνησης Amplify Energy Corp και η Battalion Oil Corp, οι οποίες έλαβαν 5,5 εκατομμύρια και 2,2 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα. Η Independence Contract Drilling πήρε δάνειο 10 εκατομμυρίων δολαρίων PPP.

Οι εταιρείες ενέργειας επωφελήθηκαν επίσης από την έκτακτη φορολογική μεταρρύθμιση που πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας.

Πάνω από 2 δισεκατομμύρια $ ωφελήθηκαν περισσότερες από 43 εταιρείες λόγω δύο αλλαγών στον φορολογικό κώδικα, συμπεριλαμβανομένης μιας που επιτρέπει την αντιστάθμιση τρεχουσών ζημιών έναντι προηγούμενων λογαριασμών φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του Reuters για τις καταστάσεις κερδών του πρώτου τριμήνου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης