Πανεπιστήμιο Οξφόρδης και AstraZeneca στο μεγαλύτερο πείραμα εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης και AstraZeneca στο μεγαλύτερο πείραμα εμβολίου κατά του κορωνοϊού
Η Astra σκοπεύει να διαθέσει έως και 30 εκατομμύρια δόσεις στη Βρετανία ήδη από τον Σεπτέμβριο
Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca έχουν αρχίσει να προσλαμβάνουν περισσότερους από 10.000 εθελοντές για προχωρημένες μελέτες σε ένα από τα ταχύτερα πειραματικά εμβόλια Covid-19 στον κόσμο.
Ένα μικρότερο μέρος της δοκιμής θα επεκτείνει το εύρος ηλικίας των δοκιμών σε παιδιά από 5 έως 12 ετών και ενήλικες 56 ετών και άνω, σύμφωνα με την κοινή δήλωσή τους.
Το μεγαλύτερο στάδιο των δοκιμών θα ελέγξει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε εθελοντές ηλικίας 18 ετών και άνω.
Εταιρείες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να αναπτύξουν τα όπλα για την καταπολέμηση της πανδημίας που έχει εγκλωβίσει μεγάλους πληθυσμούς και έχει πλήξει τις οικονομίες.
Η AstraZeneca έλαβε ώθηση στις προσπάθειές της να δοκιμάσει την ανοσοποίηση του πληθυσμού και να είναι έτοιμη για χρήση όταν οι ΗΠΑ παρείχε 1,2 δισ. δολάρια προς ανάπτυξη.
Τα ενήλικα άτομα στις μελέτες θα επιλεγούν τυχαία για να λάβουν μία ή δύο δόσεις του πειραματικού εμβολίου ή ένα ήδη εγκεκριμένο εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδοκόκκου για σύγκριση.
Οι εθελοντές θα προσληφθούν σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το προτεινόμενο εμβόλιο Covid-19 κατασκευάζεται από μια εξασθενημένη έκδοση του ιού του κοινού κρυολογήματος που έχει γενετικά αλλάξει ώστε να μην μπορεί να αναπτυχθεί σε ανθρώπους.
Περισσότερα από 1.000 άτομα το έχουν ήδη λάβει σε μια δοκιμή πρώιμου σταδίου που ξεκίνησε τον Απρίλιο.
Η Astra σκοπεύει να διαθέσει έως και 30 εκατομμύρια δόσεις στη Βρετανία ήδη από τον Σεπτέμβριο.

www.worldenergynews.gr

worldenergynews.gr