Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Διευρύνεται η άνοδος στο πετρέλαιο - Σταθερά στα επίπεδα των 34 δολ/βαρέλι το crude

Διευρύνεται η άνοδος στο πετρέλαιο - Σταθερά στα επίπεδα των 34 δολ/βαρέλι το crude
Ο ίδιος ο ΟΠΕΚ ενθαρρύνεται από το ράλι των τιμών και την ισχυρή προσήλωση στις δεσμεύσεις για μείωση της παραγωγής

Στο πιο υψηλό σημείο έχουν φτάσει οι τιμές του πετρελαίου από τον Μάρτιο. Τα κέρδη του μαύρου χρυσού διευρύνονται, καθώς η πτώτη των αμερικανικών αποθεμάτων και οι περικοπές παραγωγής από μεγάλους παραγωγούς έχουν μετριάσει τους φόβους των επενδυτών για την υπερκάλυψη της αγοράς.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +2,15% στα 36,52 δολ. ανά βαρέλι.
Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 ενισχύεται κατά +1,82%, στα 34,10 δολ. ανά βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες η συμφωνία του ΟΠΕC+ αρχίζει να απαοδίδει με τα μέλη του Οργανισμού να συμμορφώνονται στη μείωση της παραγωγής τους στα 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd).
Ο ίδιος ο ΟΠΕΚ ενθαρρύνεται από το ράλι των τιμών και την ισχυρή προσήλωση στις δεσμεύσεις για μείωση της παραγωγής, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του, αν και πηγές αναφέρουν ότι ο Οργανισμός δεν έχει αποκλείσει περαιτέρω βήματα για την υποστήριξη της αγοράς.

«Με τη διαχείριση της προσφοράς μέσω της συμμόρφωσης μεταξύ του ΟΠΕΚ + και της ανάκαμψης της ζήτησης στη Βόρεια Ασία, ιδίως στην Κίνα, τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά την υποστήριξη των τιμών του πετρελαίου», δήλωσε ο Victor Shum, αντιπρόεδρος της Energy Consulting στην IHS Markit.
Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «εάν δεν σημειωθεί δεύτερο κύμα κορωνοιού και τα βασικά μέλη του OPEC+ προχωρήσουν σε βαθύτερες περικοπές, είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί σημαντική ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο».
Ωστόσο, οι επενδυτές εξακολουθούν να παραμένουν ανήσυχοι αναφορικά με την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί βραδύτερη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, επηρεάζοντας τη ζήτηση πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης