Ενέργεια

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενίσχυση 550 εκατ. ευρώ στη Δανία σε ενεργειακά projects και σχέδια

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενίσχυση 550 εκατ. ευρώ στη Δανία σε ενεργειακά projects και σχέδια
Το συγκεκριμένο πλάνο αναμένεται επίσης να βοηθήσει τη Δανία να επιτύχει το στόχο της στο 55% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030

Κρατικές ενισχύσεις ύψους 550 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Δανία για τη στήριξη της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις βιομάζας.
Η Επιτροπή τόνισε ότι το σύστημα είναι απαραίτητο για την αποτροπή της αλλαγής υποστηριζόμενων εγκαταστάσεων σε ορυκτά καύσιμα.

Το format της επιδότησης

Ειδικότερα, οι εγκαταστάσεις που επωφελούνται από το σύστημα θα λάβουν υποστήριξη με τη μορφή πριμοδότησης. Αυτή θα καλύπτει το πρόσθετο λειτουργικό κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα σε σύγκριση με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από εργοστάσιο άνθρακα, ανέφερε η δήλωση. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2029.

Ο στόχος της Δανίας ως το 2030

Το συγκεκριμένο πλάνο αναμένεται επίσης να βοηθήσει τη Δανία να επιτύχει το στόχο της στο 55% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030 και τον στόχο της σταδιακής κατάργησης του άνθρακα από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έως το ίδιο έτος.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πρόγραμμα θα συμβάλει στους ενεργειακούς και περιβαλλοντικούς στόχους της ΕΕ και στους στόχους που έθεσε η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, χωρίς να στρεβλώνει αδικαιολόγητα τον ανταγωνισμό.
«Σε αυτή τη βάση, η Επιτροπή ενέκρινε το μέτρο βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις» συμπλήρωσε η Επιτροπή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης