Πετρέλαιο

Χαμηλότερα το πετρέλαιο - Στα 31 δολάρια κινείται το αργό, στα 34 το brent

Χαμηλότερα το πετρέλαιο - Στα 31 δολάρια κινείται το αργό, στα 34 το brent
Παρά τις ενδείξεις για μείωση της παραγωγής και ενίσχυση της ζήτησης
Χαμηλότερα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη 19/5/2020, παρά τις ενδείξεις για μείωση της παραγωγής, και αύξησης της ζήτησης καθώς περισσότερες χώρες περιορίζουν τα μέτρα που επιβάλλονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Περί της 20:50 το συμβόλαιο Ιουνίου του West Texas Intermediate αργού, το οποίο αναμένεται να λήξει την Τρίτη, υποχωρούσε κατά 0,16% στα 31,77 δολάρια ανά βαρέλι.
Το συμβόλαιο Ιουλίου, το οποίο διαπραγματεύτηκε σε πολύ υψηλότερους όγκους, υποχώρησε στα 31,50 $ ανά βαρέλι.
Το Brent υποχωρούσε 0,86% στα 34,51 δολάρια ανά βαρέλι.

«Η αγορά βλέπει και τις δύο δυνάμεις να ευθυγραμμίζονται: οι περικοπές που υποσχέθηκαν ο ΟΠΕΚ + πραγματοποιούνται και άλλες διακοπές εκτός παραγωγής συμβάλλουν επίσης πραγματικά στον περιορισμό της υπερπροσφοράς», δήλωσε η Paola Rodriguez Masiu, της Rystad Energy.

«Εν τω μεταξύ, τα μέτρα κλειδώματος καταργούνται παγκοσμίως και η οικονομία χρειάζεται καύσιμο για επανεκκίνηση».

Ωστόσο, η ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης αναμένεται να είναι αργή καθώς παραμένουν ορισμένοι περιορισμοί και υπάρχει σημαντικός κίνδυνος επαναλαμβανόμενων εστιών και lockdown.

Σύμβουλοι, της Eurasia Group προέτρεψε την προσοχή στις προσδοκίες για υψηλότερη κατανάλωση πετρελαίου, αναφέροντας «μια παγκόσμια ύφεση, προσεκτικούς καταναλωτές και μια μεταγενέστερη και δυνητικά χειρότερη αιχμή της επιδημίας του κοροναϊού σε αναδυόμενες αγορές όπως η Λατινική Αμερική, η Αφρική και η Νότια Ασία».

Ωστόσο, εν μέσω ενδείξεων αυξανόμενης ζήτησης για αργό και καύσιμα, υπήρχε μικρή ένδειξη επανάληψης της ιστορικής πτώσης κάτω από το μηδέν που παρατηρήθηκε πριν από ένα μήνα την παραμονή της λήξης της σύμβασης του Μαΐου.

Η αγορά ενισχύθηκε νωρίτερα από τις ενδείξεις ότι εφαρμόζονται περικοπές παραγωγής που συμφωνήθηκαν από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και άλλες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, ομάδας γνωστής ως ΟΠΕΚ +.

Ο ΟΠΕΚ + μείωσε απότομα τις εξαγωγές πετρελαίου το πρώτο εξάμηνο του Μαΐου, σύμφωνα με εταιρείες που παρακολουθούν τις αποστολές, υποδηλώνοντας μια ισχυρή αρχή για τη συμμόρφωση με το τελευταίο σύμφωνό τους για τον περιορισμό της παραγωγής.

Η παραγωγή των ΗΠΑ μειώνεται επίσης, με την παραγωγή αργού από επτά μεγάλους σχηματισμούς σχιστόλιθου να αναμένεται να μειωθεί στα 7,822 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Ιούνιο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ.

Η ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων στην Ινδία παρουσίασε επίσης δυναμική το πρώτο μισό του Μαΐου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης