Ενέργεια

Πέντε δάνεια ύψους 63 εκατ. ευρώ από την EBRD στην Πολωνία για την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια

Πέντε δάνεια ύψους 63 εκατ. ευρώ από την EBRD στην Πολωνία για την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια
Τα δάνεια της EBRD θα παρασχεθούν σε πέντε Πολωνικά οχήματα

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης προωθεί την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια στην Πολωνία υποστηρίζοντας το χαρτοφυλάκιο της Qair (200 ΜW) με πέντε δάνεια συνολικού ύψους 63 εκατ. ευρώ. Η BNP Paribas παρέχει επίσης δανεισμό χρηματοδότησης έργων στο χαρτοφυλάκιο σε παράλληλη βάση.
Τα δάνεια της EBRD θα παρασχεθούν σε πέντε Πολωνικά οχήματα ειδικού σκοπού που τελικά ανήκουν σε δύο χορηγούς - τον Γάλλο προγραμματιστή και χειριστή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Qair και το γαλλικό ταμείο υποδομών RGreen Invest.

Ο στόχος της Πολωνίας για το 2030

Η Πολωνία παράγει ακόμη το 80% της ενέργειας της από άνθρακα, με επιβλαβείς επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία. Η χώρα έχει δεσμευτεί για τους στόχους της ΕΕ για το κλίμα και την ενέργεια για το 2030, που περιλαμβάνουν μείωση τουλάχιστον 40% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Όπως είναι φυσικό οι ΑΠΕ μπορούν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Η προτεραιότητα

Μέχρι σήμερα, υπενθυμίζεται ότι η EBRD έχει επενδύσει 10,3 δις ευρώ έσω 434 έργων σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η υποστήριξη της πράσινης μετάβασης της χώρας με επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενεργειακή απόδοση παραμένει μία από τις προτεραιότητες της Τράπεζας στην Πολωνία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης