Τελευταία Νέα

Αδωνις Γεωργιάδης: Υπέγραψε επτά νέες άδειες εγκατάστασης για έργα ΑΠΕ - Σε ποιες περιοχές για την Spes Solaris

Αδωνις Γεωργιάδης: Υπέγραψε επτά νέες άδειες εγκατάστασης για έργα ΑΠΕ - Σε ποιες περιοχές για την Spes Solaris
Οι συγκεκριμένες άδειες εκδόθηκαν σε 16 μόλις ημέρες από την κατάθεση των φακέλων από τους επενδυτές

Επιταχύνοντας τις διαδικασίες υλοποίησης επενδύσεων εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 18 Μαΐου, επτά νέες άδειες εγκατάστασης για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) που εντάσσονται ως Στρατηγικές Επενδύσεις, συνολικής αξίας επενδύσεων 56 εκατομμυρίων ευρώ και συνολικής ισχύος 81 MW.

Τα έργα υλοποιούνται από την εταιρεία Spes Solaris, του Ομίλου Παναγάκου. Πρόκειται για φωτοβολταϊκά πάρκα που βρίσκονται στην Φθιώτιδα, στην Κορινθία, την Ηλεία και τη Βοιωτία.

Οι συγκεκριμένες άδειες εκδόθηκαν σε 16 μόλις ημέρες από την κατάθεση των φακέλων από τους επενδυτές, χάρις στην κεντροποιημένη και ταχεία διαδικασία που ακολουθείται πλέον στις Στρατηγικές Επενδύσεις, στο πλαίσιο της κεντρικής πολιτικής επιλογής της Κυβέρνησης και του Υπουργείου να καταστεί η χώρα μας μία από τις πλέον φιλικές χώρες στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Μέχρι σήμερα, το 2020, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχει υπογράψει άδειες εγκατάστασης για 17 πάρκα ΑΠΕ, που εντάσσονται ως Στρατηγικές Επενδύσεις, συνολικής αξίας επενδύσεων 80 εκατομμυρίων ευρώ και συνολικής ισχύος 117 MW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης