Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επερώτηση Σ. Φάμελλου για το Επιχειρηματικό Πλάνο της ΔΕΗ

Επερώτηση Σ. Φάμελλου για το Επιχειρηματικό Πλάνο της ΔΕΗ
Από τον Δεκέμβριο του 2019 γίνονται ανακοινώσεις για την σύνταξη του επιχειρηματικού πλάνου για την ΔΕΗ, το οποίο όμως ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί, σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο

Επερώτηση, λόγω μη κατάθεσης των απαιτούμενων εγγράφων, κατά το άρθρο 134 παρ.2 ΚτΒ, για το «Επιχειρηματικό πλάνο-φάντασμα της ΔΕΗ» όπως αποκαλεί ο ίδιος, κατέθεσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, προς τον αρμόδιο Υπουργό ΠΕΝ, Κωστή Χατζηδάκη. Η επερώτηση γίνεται σε συνέχεια της υπ’ αριθμ 228 αίτησης κατάθεσης εγγράφων που υπέγραψαν δέκα (10) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό ΠΕΝ, καθώς έχει παρέλθει άπρακτη η οριζόμενη από το άρθρο 133 παρ.3 προθεσμία, χωρίς να κατατεθεί το αιτούμενο έγγραφο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επερώτησης

Στις 6 Μαρτίου καταθέσαμε μαζί με βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την υπ’ αριθμ 228 αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας που έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: «Επιχειρηματικό πλάνο της ΔΕΗ»

Από τον Δεκέμβριο του 2019 γίνονται ανακοινώσεις για την σύνταξη του επιχειρηματικού πλάνου για την ΔΕΗ, το οποίο όμως ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Ό διευθύνων σύμβουλος έχει περιοριστεί στην παρουσίαση βασικών αξόνων για τη ΔΕΗ, χωρίς κανένα συγκεκριμένο πλάνο και καμία κοστολόγηση για τις ΑΠΕ, τις αποκαταστάσεις ορυχείων εδαφών, καμία αποτύπωση της απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων, σχέδιο για την Πτολεμαϊδα 5, κανένα απολύτως νούμερο.

Προχωράει μάλιστα σε δηλώσεις για κέρδη EBITDA 1 δισ. ευρώ το 2024, αναφέροντας ότι ως προς τα οικονομικά μεγέθη, για το 2020 ο επιχειρησιακός σχεδιασμός προβλέπει πωλήσεις 4,6 δισ. ευρώ και λειτουργική κερδοφορία προ φόρων τόκων και αποσβέσεων στα 650 έως 700 εκατ. ευρώ χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η  επιστροφή των ΥΚΩ παλαιότερων ετών. Εάν συμπεριληφθούν τα ΥΚΩ τότε τα EBITDA θα κυμανθούν  στα 850 με 900 εκατ. ευρώ.

Κατόπιν των παραπάνω παρακαλείται, ο αρμόδιος Υπουργός να καταθέσει στο σώμα:

Το επιχειρηματικό πλάνο της ΔΕΗ

 

Οι Αιτούντες Βουλευτές

Φάμελλος Σωκράτης

Καφαντάρη Χαρά

Βέττα Καλλιόπη

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος

Μάρκου Κωνσταντίνος

Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Ξενογιαννακοπούλου Μαρία- Ελίζα (Μαριλίζα)

Παπαηλιού Γεώργιος

Παππάς Νικόλαος

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)

 

Ήδη, έχει παρέλθει άπρακτη η οριζόμενη από το άρθρο 133 παρ.3 προθεσμία χωρίς να κατατεθεί το αιτούμενο έγγραφο.

Κατόπιν τούτου το περιεχόμενο της ως άνω αίτησης κατάθεσης εγγράφων μετατρέπεται σε περιεχόμενο επερώτησης κατά το άρθρο 134 παρ.2 του Κανονισμού της Βουλής.

Επερωτάται ο κ. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Επί της μη κατάθεσης του αιτούμενου με την αρχική αίτηση κατάθεσης εγγράφου και καλείται να το καταθέσει.

 

Ο επερωτών βουλευτής

 

Φάμελλος Σωκράτης




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης