Στη Δυτ. Μακεδονία σύντομα στελέχη της RWE ενόψει της «πράσινης» συνεργασίας με ΔΕΗ

Στη Δυτ. Μακεδονία σύντομα στελέχη της RWE ενόψει της «πράσινης» συνεργασίας με ΔΕΗ
Τι ειπώθηκε σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ και των CEO ΔΕΗ και ΔΕΗΑΝ και του CEO της RWE για τις επενδύσεις σε ΑΠΕ στην Δυτική Μακεδονία
Το ενδιαφέρον της RWE για τη συνεργασία με τη ΔΕΗ στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας επαναβεβαιώθηκε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα και στην οποία συμμετείχαν ο CEO της γερμανικής εταιρίας κ.Rolf Martin Schmitz, ο CEO της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης όπως και ο CEO της ΔΕΗ Ανανεώσιμες κ. Παναγιώτης Μαύρος αλλά και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο αρμόδιος επί των ενεργειακών υφυπουργός κ. Γεράσιμος Θωμάς.

Στην τηλεδιάσκεψη εξετάστηκε η μέχρι τώρα πορεία της συνεργασίας των δύο Ομίλων (RWE και ΔΕΗ) στο πλαίσιο του MoU που υπέγραψαν τον περασμένο Μάρτιο και σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθύνων σύμβουλος της RWE ενημέρωσε την ελληνική πλευρά ότι εκπρόσωποι της εταιρίας του προγραμματίζουν επίσκεψη μέσα στο επόμενο διάστημα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας για να έχουν μια πραγματική εικόνα του χώρου που θα υποδεχτεί τις επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα.

Στόχος της RWE το ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2040

ΔΕΗ και RWE εξετάζουν την ανάπτυξη νέων έργων ΑΠΕ συνολικής ισχύος έως και 2 GW στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας ενώ διερευνούν και το ενδεχόμενο συνεργασίας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την απολιγνιτοποίηση. Η RWE, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ενέργειας από ΑΠΕ διεθνώς επιδιώκει να έχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2040 και κατά συνέπεια η ανάπτυξη των ΑΠΕ είναι ένα ξεκάθαρος στόχος.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο κ,. Rolf Martin Schmitz, με αφορμή την υπογραφή του MoU με τη ΔΕΗ, η Ελλάδα αποτελεί για την RWE μία πολλά υποσχόμενη αγορά για τέτοια έργα. Η RWE διαθέτει χαρτοφυλάκιο περίπου 46 GW εγκατεστημένης ισχύος και παράγει ηλεκτρική ενέργεια από λιθάνθρακα, λιγνίτη, πυρηνική ενέργεια, φυσικό αέριο, υδροηλεκτρική ενέργεια και βιομάζα.

Στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης, η RWE επενδύει σε μονάδες αποθήκευσης θερμότητας, παραγωγή και χρήση υδρογόνου ως πηγή ενέργειας, κ.α. Ο Όμιλος απασχολεί συνολικά περίπου 20.000 άτομα παγκοσμίως.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης