Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ
Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 745.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 8 Μαΐου σε 531,5 εκατομμύρια βαρέλια
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν σημαντικά την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του κόμβου αποθήκευσης Cushing, Οκλαχόμα, η πρώτη φορά που η προσφορά υποχώρησε από τότε που η πανδημία του κορωνοϊού μείωσε τη ζήτηση καυσίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 745.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 8 Μαΐου σε 531,5 εκατομμύρια βαρέλια, δήλωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 4,1 εκατομμυρίων βαρελιών. Αυτή ήταν η πρώτη μείωση μετά από 15 εβδομάδες αυξήσεων.

Τα αποθέματα στο Cushing μειώθηκαν κατά 3 εκατομμύρια βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, ανέφερε η ΕΙΑ. Ο κόμβος, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας, είναι περισσότερο από 80% πλήρης, καθώς οι παραγωγοί βρίσκουν λιγότερα μέρη για να αποθηκεύουν πετρέλαιο.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου μειώθηκε 300.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) στα 11,6 εκατομμύρια bpd, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2018.

Η ζήτηση καυσίμων ανέκαμψε την τελευταία εβδομάδα, αν και τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες παραμένει 23% κάτω από τον μέσο όρο του προηγούμενου έτους.

«Η αρκετά απελπισμένη εικόνα λόγω της πτώσης της ζήτησης, ίσως αρχίζει να ξεπαγώνει καθώς βλέπουμε σημάδια », δήλωσε ο Gene McGillian, αντιπρόεδρος της Tradition Energy.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο για λίγο πριν επιστρέψουν στα επίπεδα που είχαν πριν από τα στοιχεία.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν 37 σεντς, ή 1,4%, στα 25,40 $ το βαρέλι, ενώ το Brent υποχώρησε 1,5%, ή 48 σεντς, στα 29,52 δολάρια το βαρέλι.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την ΕΙΑ, στα 1,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα - το χαμηλότερο ποτέ.

Οι ροές αργού στα διυλιστήρια μειώθηκαν κατά 593.000 bpd την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την ΕΙΑ. Τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 2,6 ποσοστιαίες μονάδες την εβδομάδα στο 67,9% της συνολικής χωρητικότητας κοντά στο χαμηλό όλων των εποχών.

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια σε 252,9 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών. Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της μειωμένης δραστηριότητας διύλισης.

Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα σε 155 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για αύξηση 2,9 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης