«Πράσινο» φως από το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ για την κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού

«Πράσινο» φως από το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ για την κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού
Το έργο Gemini αναμένεται να κατασκευαστεί σε δύο φάσεις

Εγκρίθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση η κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου στην χώρα.
Όπως αναμεταδίδει το Oilprice, πρόκειται για έργο αξίας που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, που παρά τις αντιρρήσεις των περιβαλλοντολόγων που είχαν υποστηρίξει τα τελευταία χρόνια ότι η κατασκευή θα θέσει σε κίνδυνο σπάνια είδη στην περιοχή, πήρε το πράσινο φως από το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ.

Οι συνεργάτες της αυστραλιανής εταιρείας Quinbrook Infrastructure και η Arevia Power με έδρα την Καλιφόρνια θα κατασκευάσουν και θα θέσουν σε λειτουργία το Gemini Solar Projec.
Το έργο θα αποτελείται από φωτοβολταϊκή εγκατάσταση παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος 690 MW και εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταρίας.
Παράλληλα, θα είναι η όγδοη μεγαλύτερη εγκατάσταση ηλιακής ενέργειας στον κόσμο και αναμένεται να παράγει αρκετό ηλεκτρισμό για να τροφοδοτήσει 260.000 σπίτια στην περιοχή του Λας Βέγκας και πιθανές αγορές ενέργειας στη Νότια Καλιφόρνια, δήλωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι φάσεις κατασκευής

Το έργο Gemini αναμένεται να κατασκευαστεί σε δύο φάσεις, με την πρώτη φάση να ορίζεται το 2021 και η τελική ολοκλήρωση να προσδιορίζεται το 2022. Το εργατικό δυναμικό θα αποτελείται από 500-700 εργαζομένους, με το εν λόγω έργο να υποστηρίζει θέσεις εργασίας έως και 1.000 επιπλέον άτομα. Η τελευταία αυτή μάλιστα εξέλιξη θα εισφέρει μισθούς και συνολική παραγωγή περίπου 712,5 εκατ δολ. στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Αbigail Ross Hopper, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Solar Energy Industries Association (SEIA), δήλωσε, σχολιάζοντας την έγκριση του έργου: «Η ηλιακή βιομηχανία είναι ανθεκτική και ένα έργο σαν αυτό θα φέρει θέσεις εργασίας και ιδιωτικές επενδύσεις στο κράτος Εκτιμούμε αυτά που έκανε η κυβέρνηση Τrump για να κάνει αυτό το ιστορικό έργο πραγματικότητα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης