Ενέργεια

Teyssen (E.ON): Η Γερμανία πρέπει να διατηρήσει την πράσινη ενέργεια προσιτή

Teyssen (E.ON): Η Γερμανία πρέπει να διατηρήσει την πράσινη ενέργεια προσιτή
Ο CEO της ενεργειακής εταιρείας ζητά από το Βερολίνο πράσινα επενδυτικά προγράμματα και μείωση του τέλους στήριξης πράσινης ενέργειας στα 5 σεντ
Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας της Γερμανίας E.ON προέτρεψε τη γερμανική κυβέρνηση την Τρίτη 12/5/2020 να αυξήσει τα κεφάλαια για υποδομές πράσινης ενέργειας και να καλύψει το κόστος για τους καταναλωτές καθώς η ζήτηση μειώθηκε μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού καταστρέφει την υπάρχουσα χρηματοδότηση.

Η πτώση των τιμών χονδρικής λόγω της κατάρρευσης της χρήσης ενέργειας κατά τη διάρκεια του lockdown σημαίνει ότι οι καταναλωτές πρέπει ουσιαστικά να πληρώσουν περισσότερα για να συμπληρώσουν ένα πράσινο ταμείο που εγγυάται τα κέρδη για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που παρέχουν ανανεώσιμη ενέργεια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Johannes Teyssen είπε ότι οι λογαριασμοί που αντιμετώπιζαν οι καταναλωτές ήταν πιθανό να «περάσουν το ταβάνι», εκτός εάν η κυβέρνηση διαθέσει χρήματα από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για να καλύψει το ποσό που πληρώνουν σε πράσινες επιδοτήσεις και να μειώσει τους ενεργειακούς φόρους.

"Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πράσινη ενέργεια θα παραμείνει προσιτή, που αποτελεί το βασικό στοιχείο της προστασίας του κλίματος", δήλωσε ο Teyssen κατά τη διάρκεια παρουσιάσης των αποτελεσμάτων.

"Ταυτόχρονα, πρέπει να προωθήσουμε τη βιώσιμη ηλεκτροδότηση τομέων όπως οι μεταφορές και η θερμότητα μέσω επενδύσεων για την εποχή μετά τον κορωνοϊό."

Προμηθεύοντας 50 εκατομμύρια πελάτες σε όλη την Ευρώπη, η E.ON έχει επιρροή σε ενεργειακές συνομιλίες.

Έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υγεία της πράσινης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας, καθώς η ανάκαμψη του τομέα την άφησε με δίκτυα και λογαριασμούς πελατών και χωρίς περιουσιακά στοιχεία ορυκτών καυσίμων.

Ο Teyssen επικρίνει το ύψος της αμοιβής που καταβάλλεται βάσει της γερμανικής νομοθεσίας στους παραγωγούς ως κεντρικό μέρος της πράσινης ενεργειακής μετάβασης της χώρας. Μαζί με άλλους φόρους και τέλη, συμβάλλει στο να καταστούν οι γερμανικές τιμές λιανικής ενέργειας υψηλότερες στην Ευρώπη μετά τη Δανία.

Η E.ON αναμένει ότι το τέλος θα μπορούσε να αυξηθεί στα 8 σεντς ανά κιλοβατώρα (kWh) το 2021, κατά σχεδόν 18% από το 2020.

Τα εργατικά συνδικάτα δήλωσαν ότι οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας γίνονται ένα κοινωνικό ζήτημα, καθώς οι νοικοκυριά που δεν διαθέτουν αρκετά χρήματα και δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν.

Ο Teyssen είπε επίσης ότι θα πρέπει να μειωθεί ένας άλλος γερμανικός φόρος στην ενέργεια - που ονομάζεται οικολογικός φόρος αξίας 7 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης