Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Saudi Aramco έκλεισε δάνειο ενός έτους ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων - Ποιές τράπεζες χρηματοδοτούν

Η Saudi Aramco έκλεισε δάνειο ενός έτους ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων - Ποιές τράπεζες χρηματοδοτούν
Η Aramco θα χρησιμοποιήσει το δάνειο για να χρηματοδοτήσει την απόκτηση μεριδίου 70% της Saudi Basic Industries Corp (SABIC)
Η Saudi Aramco έκλεισε ένα δάνειο ενός έτους ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που παρέχεται από όμιλο 10 τραπεζών, σύμφωνα με την LPC, υπηρεσία που ανήκει στο Refinitiv.

Η HSBC, η ιαπωνική SMBC της Ιαπωνίας και η First Abu Dhabi Bank ηγήθηκαν της συναλλαγής, ενώ η BNP Paribas, η Citi, η Credit Agricole, η JPMorgan, η Mizuho, η MUFG και η Societe Generale συμμετείχαν επίσης στο δάνειο, άνέφερε η LPC.

Σύμφωνα με το Reuters η Aramco θα χρησιμοποιήσει το δάνειο για να χρηματοδοτήση την απόκτηση μεριδίου 70% της Saudi Basic Industries Corp (SABIC) από το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, μια συμφωνία αξίας σχεδόν 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το δάνειο, το οποίο έχει περιθώριο ανοίγματος 50 μονάδων βάσης έναντι του Libor, έχει δυνατότητα παράτασης ενός έτους κατά τη διακριτική ευχέρεια των δανειστών, δήλωσε η LPC, επικαλούμενη έναν τραπεζίτη.

Η Aramco μστοχεύει να πάρει το δάνειο στην αγορά ομολόγων έως το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο τραπεζίτης.

Η Aramco ανακοίνωσε την Τρίτη πτώση 25% στα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η πετρελαϊκή εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι η προγραμματισμένη εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου της Σαουδικής εταιρείας πετροχημικών SABIC βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης