Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Καμία επαναδιαπραγμάτευση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα - Να την τηρήσουν

Trump: Καμία επαναδιαπραγμάτευση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα - Να την τηρήσουν
Δεν ενδιαφέρομαι καθόλου για συνομιλίες με την Κίνα για το εμπόριο υποστήριξε ο Trump
Τη θέση ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μια επαναδιαπραγμάτευση της εμπορικής συμφωνίας που υπέγραψε με την Κίνα διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ερωτηθείς σχετικά ο Trump είπε ότι «το άκουσα κι αυτό, ότι δηλαδή η κινεζική κυβέρνηση θέλει να ξανανοίξουν οι συνομιλίες για το εμπόριο ώστε να εξασφαλίσει μια συμφωνία πιο ευνοϊκή για τα συμφέροντά της».
«Όχι, δεν ενδιαφέρομαι καθόλου — ούτε καν λιγάκι.
Πριν απ’ όλα οι Κινέζοι οφείλουν να τηρήσουν τη συμφωνία που υπέγραψαν» ανέφερε ο Trump..
Σημειώνεται πως διαπραγματευτές των ΗΠΑ και της Κίνας δεσμεύθηκαν την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, να εφαρμόσουν τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν, τη λεγόμενη «φάση 1», που υπεγράφη με πολλή δυσκολία τον Ιανουάριο, έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια εμπορικού πολέμου με ανταλλαγές ομοβροντιών τιμωρητικών τελωνειακών δασμών.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η κυβέρνηση Trump δεσμεύθηκε να απόσχει από την επιβολή νέων επιπρόσθετων δασμών ενώ η κυβέρνηση της Κίνας από την πλευρά της υποσχέθηκε να αυξήσει κατά 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε δύο χρόνια τις αγορές αμερικανικών προϊόντων σε σχέση με το επίπεδο του 2017.
Με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως, οι σχέσεις των δύο κρατών έχουν επιδεινωθεί για ακόμα μια φορά, με αποτέλεσμα να αποτελεί ερωτηματικό κατά πόσο αυτή η συμφωνία θα εφαρμοστεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης