Ενέργεια

Ο E.Musk ξαναβάζει μπροστά την μονάδα της TESLA στην Καλιφόρνια σε 24 ώρες κόντρα στον κυβερνήτη Newsom

Ο E.Musk ξαναβάζει μπροστά την μονάδα της TESLA στην Καλιφόρνια σε 24 ώρες κόντρα στον κυβερνήτη Newsom
Σε επαναστατική κίνηση προχωρά ο αυτοκράτορας της ηλεκτροκίνησης Elion Musk κόντρα στην Almeda County και τον κυβερνήτη της California
O Elion Musk αιφνιδίασε και πάλι, καθώς η δίοικηση της TESLA έστειλε mail στους εργαζομένους της να είναι στις θέσεις παραγωγής εντός 24 ωρών, αφού η αναστολή  εργασίας τους τελείωσε, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ο Musk σε tweet του ξεκαθάρισε την αντιθεσή του με την Αlmeda County στην περιφέρεια της οποίας υπάγεται η μονάδα της TESLA και ζήτησε, αν συλληφθεί κάποιος να είναι αυτός ο ίδιος.
Η Almeda County σε απάντησή της εξέφρασε την ελπίδα ότι η TESLA θα πειθαρχήσει με τους κανόνες, διατηρώντας το ελάχιστο προσωπικό που απαιτείται στην μονάδα, χωρίς εξαναγκασμό.

Έρχεται σε ευθεία κόντρα με τον κυβερνήτη της California Νewsom καθώς η μονάδα του Fremont θα ξεκινήσει να λειτουργεί αυθαίρετα, χωρίς έγκριση και παρακάμπτοντας χρονικά τις προθεσμίες τις κυβέρνησης
Νωρίτερα ο Musk διέδιδε για λόγους τακτικής προφανώς, ότι θα μετακινηθεί η παραγωγή στο Texas ή τη Nevada με στόχο να εξοικονομήσει από φόρους 7 δισ δολάρια.
Η συνέχεια αναμένεται πολύκροτη καθώς ο Musk σηκώνει την σημαία του unlock στο αμερικανικό business κόντρα στιν πολιτικό παράγοντα.
Αναμένεται η υπόθεση να καταστεί η συμβολική σύγκρουση για την απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας από τα δεσμά των πολιτικών περιορισμών.

Το παιχνίδι των απειλών της μετεγκατάστασης
Όπως κατέγραφε νωρίτερα, ο τεχνολογικός κολοσσός Tesla αναμένεται να εγκαταλείψει την Kαλιφόρνια των ΗΠΑ αμέσως μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Elon Musk.
Όπως αναφέρεται σχετικά, η αιτία για αυτή την απόφαση είναι πως η πολιτεία Άλαμεντα της Καλιφόρνια δεν αίρει το απαγορευτικό, με αποτέλεσμα το εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας να παραμένει κλειστό και οι παραγγελίες στα ράφια των γραφείων να σωρεύονται χωρίς να εκτελούνται.
Μάλιστα, οι ιθύνοντες της Tesla αναμένεται να υποβάλουν και μήνυση, καθώς θεωρούν πως ο υπεύθυνος υγείας της κομητείας ενεργεί αντίθετα με τις βουλές του κυβερνήτη, του προέδρου και της συνταγματικής τάξης.
Για αυτούς τους λόγους, όπως υποστηρίζει ο Elon Musk, σκοπεύει να εγκαταλείψει την Καλιφόρνια.
«Πραγματικά, αυτό είναι το τελευταίο οχυρό μας, δεν ξέρω τι να κάνω πέρα από αυτό, για να μας αφήσουν να εργαστούμε.
Είμαστε η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία στην Καλιφόρνια.
Το αν θα παραμείνουμε στην πολιτεία θα εξαρτηθεί από το πώς θα μας αντιμετωπίζουν στο μέλλον» παρατήρησε ο CEO και ιδρυτής της Τesla.
Στον αντίποδα, η κομητεία της Άλαμεντα, με δελτίο Τύπου, απάντησε πως ετοιμάζεται να δείξει καλή πίστη για να ξαναλειτουργήσει η εταιρεία.
Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει πραγματική πρόοδος στο ζήτημα.
«Ειλικρινά, θα αποκαλούσα τα μέτρα της κομητείας αναγκαστική φυλάκιση ανθρώπων.
Παραβιάζουν τις ελευθερίες των ανθρώπων με τρόπο φρικτό.
Είμαι εξοργισμένος» καταλήγει ο Elon Musk.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης