Ενέργεια

Το γερμανικό δημόσιο συζητά την εξαγορά του γερμανικού τμήματος στο ολλανδικό δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας TenneT

Το γερμανικό δημόσιο συζητά την εξαγορά του γερμανικού τμήματος στο ολλανδικό δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας TenneT
Η TenneT βρίσκεται σε συνομιλίες για το πώς θα καλύψει το κενό χρηματοδότησης 2-3 δισεκατομμυρίων ευρώ για να εξασφαλίσει το φιλόδοξο 10ετές σχέδιο δαπανών της
Η Γερμανία είχε επαφή με τις Κάτω Χώρες για συνεργασία σε δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά δεν έχει αποφασίσει εάν θα μπορούσε να συμμετάσχει στον ολλανδικό κρατικό φορέα δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας TenneT δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομίας της Γερμανίας.

Ο εκπρόσωπος απάντησε σε δημοσίευμα του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel που ανέφερε, χωρίς να πει από πού έλαβε τις πληροφορίες, ότι το Βερολίνο σχεδιάζει να αγοράσει μερίδιο στη TenneT

"Πώς και με ποιον τρόπο μπορεί να συμβεί μια τέτοια συνεργασία δεν έχει αποφασιστεί", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομίας για τις συνομιλίες με τις Κάτω Χώρες.

Το Der Spiegel έγραφε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz υποστηρίζει την αγορά πλειοψηφικής συμμετοχής στο γερμανικό τμήμα του TenneT, ενώ ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier συμφώνησε με ποσοστό κάτω του 50%.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Scholz και οι Σοσιαλδημοκράτες του είναι γενικά υπέρ του να διαδραματίζει το κράτος μεγαλύτερο ρόλο στις επιχειρήσεις δικτύου της Γερμανίας, ειδικά υπό το φως των μαζικών επενδύσεων που πρέπει να επιταχύνουν τη μετάβαση προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι συντηρητικοί της Merkel είναι πιο σκεπτικοί από αυτή την άποψη και προτιμούν μια λύση του ιδιωτικού τομέα, όπου είναι δυνατόν.

Η TenneT βρίσκεται σε συνομιλίες για το πώς θα καλύψει το χάσμα χρηματοδότησης 2-3 δισεκατομμυρίων ευρώ για να εξασφαλίσει το φιλόδοξο 10ετές σχέδιο δαπανών της.

Εκπρόσωπος της TenneT επανέλαβε ότι η ομάδα βρίσκεται σε συνεχείς συνομιλίες με την Ολλανδία σχετικά με τις απαιτήσεις των μετόχων, προσθέτοντας ότι αναμένεται να παρουσιαστούν σύντομα λύσεις στο κοινοβούλιο της χώρας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης