Συνεργασία Irena - Escap για την ανοικοδόμηση των οικονομιών βασισμένες στην ενέργεια

Συνεργασία Irena - Escap για την ανοικοδόμηση των οικονομιών βασισμένες στην ενέργεια
Οι κοινές προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη βιώσιμων ενεργειακών πολιτικών

Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ασία και τον Ειρηνικό (ESCAP) και ο Διεθνής Οργανισμός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA) θα συνεργαστούν για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αειφόρο ενέργεια, ενισχύοντας την μάχη κατά του κορωνοιού.
Σύμφωνα με τη δήλωση, η ESCAP και η IRENA θα δώσουν συστάσεις στις κυβερνήσεις της περιοχής, ώστε η ενεργειακή μετάβαση να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της άμεσης αντίδρασης στην κρίση COVID-19 και των μακροπρόθεσμων προσπαθειών ανάκαμψης.
Οι κοινές προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη βιώσιμων ενεργειακών πολιτικών που συνδέονται στενά με τις πολιτικές υγείας και βιομηχανικής ανάπτυξης για την ενίσχυση των προσπαθειών ανάκαμψης και την ανοικοδόμηση των οικονομιών.
«Η Ασία-Ειρηνικός, που φιλοξενεί τον μισό πληθυσμό του κόσμου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα ορυκτά καύσιμα. Το ντίζελ, για παράδειγμα, τροφοδοτεί την πλειονότητα των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας εκτός δικτύου» τόνισε η IRENA.
Σύμφωνα με την ESCAP, 200 εκατομμύρια άνθρωποι στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι χωρίς πρόσβαση σε καθαρό καύσιμο μαγειρέματος.
Σύμφωνα με την έκθεση Global Renewables Outlook της IRENA που κυκλοφόρησε πρόσφατα, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να τροφοδοτήσουν περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ασία έως το 2030, ενισχύοντας την περιφερειακή οικονομία κατά περισσότερο από 4,4% και αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας κατά περίπου 50% στη διαδικασία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης