Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Δεν μπορούμε να κρατήσουμε κλειστή τη χώρα για τα επόμενα πέντε χρόνια

Trump: Δεν μπορούμε να κρατήσουμε κλειστή τη χώρα για τα επόμενα πέντε χρόνια
Η τοποθέτηση του Προέδρου των ΗΠΑ έρχεται έπειτα από δημοσίευμα των «New York Times», σύμφωνα με το οποίο ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει την ανατροπή της Ομάδας Εργασίας για τον COVID-19

«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να παραμείνουν κλειστές για τα επόμενα πέντε χρόνια» επισήμανε, την Τρίτη (05/05, τοπική ώρα), ο Ντόναλντ Τραμπ και προανήγγειλε νέο ρόλο για την Ομάδα Εργασίας.
Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε εργοστάσιο παραγωγής μασκών στην Αριζόνα την Τρίτη [05/05, τοπική ώρα], ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να μείνουν κλειστές «για τα επόμενα πέντε χρόνια».

Ειδικότερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε το εξής:

«Ο Μάικ Πενς και η Ομάδα Εργασίας έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά τώρα εξετάζουμε μια διαφορετική φόρμα και αυτή η φόρμα είναι η ασφάλεια και το άνοιγμα και θα έχουμε πιθανώς μια διαφορετική ομάδα γι' αυτό».
Βέβαια, οι Δρ. Άντονι Φάουτσι και Ντέμπορα Μπερξ θα παραμείνουν στη θέση τους με συμβουλευτικό ρόλο.
Επίσης, ο Τραμπ απάντησε πως «δεν μπορούμε να κρατήσουμε τη χώρα μας κλειστή για τα επόμενα πέντε χρόνια», ερωτώμενος σχετικά με τις ανησυχίες για επανεμφάνιση του κορονοϊού COVID-19 με δεύτερο κύμα το φθινόπωρο, όπως προειδοποιούν ορισμένοι ειδικοί.

Χαρακτηριστικά, ο Τραμπ υποστήριξε το εξής:

«Μπορείτε να πείτε ότι μπορεί να υπάρχει υποτροπή και μπορεί να υπάρξει, οι περισσότεροι γιατροί λένε ότι θα συμβεί, αλλά θα είναι μια φλόγα και θα τη σβήσουμε».
Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε ότι η μάχη κατά του κορονοϊού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.
Η τοποθέτηση του Προέδρου των ΗΠΑ έρχεται έπειτα από δημοσίευμα των «New York Times», σύμφωνα με το οποίο ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει την ανατροπή της Ομάδας Εργασίας για τον COVID-19 αναγγέλλοντας, έτσι, τη νίκη κατά της πανδημίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης