Ενέργεια

Μεγάλη υποχώρηση στις τιμές LNG στην Ασία – Σε χαμηλό όλων των εποχών οι συμφωνίες πώλησης

tags :
Μεγάλη υποχώρηση στις τιμές LNG στην Ασία – Σε χαμηλό όλων των εποχών οι συμφωνίες πώλησης

Μπαράζ προσφορών στην αγορά

 

Οι ασιατικές spot τιμές για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) υποχώρησαν αυτή την εβδομάδα με κάποιες συμφωνίες που πραγματοποιήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς η ζήτηση μειώθηκε παγκοσμίως εν μέσω lockdowns λόγω του κορωνοϊού.

Η μέση τιμή LNG για παράδοση Ιουνίου στην βορειοανατολική Ασία το LNG-AS υπολογίστηκε σε ένα νέο χαμηλό ρεκόρ την Παρασκευή 1.5.2020, περίπου 1,85 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu) 0,10 $ ανά mmBtu χαμηλότερα από την εκτίμηση της προηγούμενης εβδομάδας.

Καθώς οι περιορισμοί των lockdowns μείωσαν τη βιομηχανική ζήτηση και ώθησαν τους αγοραστές να επαναπρογραμματίσουν τις μακροπρόθεσμες παραδόσεις LNG, οι πωλητές έμειναν με υπερβολικούς όγκους, πλημμυρίζοντας την αγορά με προσφορές τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτή την εβδομάδα, η Inpex Corp πούλησε ένα φορτίο από το εργοστάσιο Ichthys της Αυστραλίας για φόρτωση τον Μάιο σε 1,70 $ - 1,75 $ ανά mmBtu σε παραδοτέα βάση πλοίου (DES), για το οποίο οι traders ανέφεραν ότι η τιμή ήταν χαμηλή.

Η Kuwait Foreign Petroleum Exploration Co (KUFPEC) προσέφερε ένα φορτίο spot από το Wheatstone στην Αυστραλία για φόρτωση 21 έως 26 Ιουνίου.

Ο διαγωνισμός ανατέθηκε στην BP σε περίπου 1,70 $ ανά mmBtu με βάση τη δυνατότητα free-on-board (FOB), σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Η μονάδα εξαγωγής LNG της Παπούα Νέας Γουινέας προσέφερε ένα φορτίο για φόρτωση στις 3 Ιουνίου, εάν αγορασθεί με βάση FOB ή για παράδοση στις 12-15 Ιουνίου στην Ιαπωνία, την Κορέα, την Ταϊβάν ή την Κίνα, εάν αγορασθεί με delivered ex-ship (DES).

Επίσης πούλησε φορτίο για τον Ιούνιο, μέσω διμερών συνομιλιών, στην BP σε περίπου 1,85 έως 1,90 $ ανά mmBtu.

Η Nigeria Liquefied Natural Gas (NLNG) ανέθσε διαγωνισμό για δύο φορτία Ιουνίου στην αμερικανική Cheniere και στην γερμανική Uniper,. Οι τιμές ήταν μεταξύ 1,10 $ και 1,50 $ ανά mmBtu σε βάση FOB

Το ρωσικό Sakhalin 2 διεξήγαγε διαγωνισμό για φόρτωση έξι φορτίων μεταξύ Ιουνίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021.

Ορισμένα φορτία πωλήθηκαν με premium στην S&P Global Platts Japan Korea Marker (JKM).

Η μονάδα προσέφερε επίσης φορτίο για φόρτωση τον Ιούνιο αυτή την εβδομάδα.

Προσφορές υπήρχαν επίσης από την εταιρεία πετρελαίου της Αργεντινής YPF SA, η οποία προσέφερε ένα φορτίο για φόρτωση τον Μάιο και το έργο LNG της Αγκόλας που πωλούσε φορτίο για παράδοση τον Μάιο.

Περιορισμένη ζήτηση

Η παγκόσμια ζήτηση για LNG παραμένει χαμηλή, με λίγους μόνο αγοραστές που αναζητούν φορτία, ανέφεραν εμπορικές πηγές στο Reuters.

Η μεξικάνικη κρατική εταιρεία ενέργειας CFE αναζητούσε φορτίο για παράδοση τον Μάιο στον τερματικό σταθμό LNG του Manzanillo στη δυτική ακτή του Μεξικού.

Το LNG Calamari της Κολομβίας αναζητούσε μερικό φορτίο για παράδοση το πρώτο εξάμηνο του Μαΐου.

Η Ευρώπη έχει γίνει αυτή την εβδομάδα επίκεντρο για τα σκάφη που χρησιμοποιούνται ως πλωτές αποθήκες, καθώς η πανδημία κορωνοϊού έχει διαταράξει σοβαρά τη ζήτηση φυσικού αερίου, οδηγώντας σε καθυστερήσεις και ακυρώσεις, ανέφεραν οι αναλυτές.

Μέχρι σήμερα 11 δεξαμενόπλοια από τα 15 του παγκόσμιου στόλου που πλέουν με φορτία σε όλο τον κόσμο συσσωρεύονταν στις ακτές της Ευρώπης ή αναμενόταν να παραδώσουν φορτία εκεί, ανακοίνωσε η εταιρεία πληροφοριών Kpler.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης