Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ανεπηρέαστη η κερδοφορία της Orsted από τον κορωνοϊό - Τα «πλήγματα» σε Siemens Gamesa και Vestas

Ανεπηρέαστη η κερδοφορία της Orsted από τον κορωνοϊό - Τα «πλήγματα» σε Siemens Gamesa και Vestas
Τα κέρδη από τα χερσαία αιολικά πάρκα αυξήθηκαν κατά 25% το α’ τρίμηνο

Η Orsted ανέφερε την Τετάρτη ότι τα λειτουργικά της κέρδη για το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 33% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, προσθέτοντας ότι δεν έχει μέχρι στιγμής επηρεαστεί από την πανδημία του κορωνοιού.

Μάλιστα τα κέρδη από τα χερσαία αιολικά πάρκα αυξήθηκαν κατά 25% το α’ τρίμηνο, με την εταιρεία να αποδίδει την εν λόγω απόδοση στα Hornsea 1, Lockett και Sage Draw.
Παρ 'όλα αυτά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Henrik Poulsen, αναγνώρισε ακόμη ότι το Covid-19 είχε αντίκτυπο σε ορισμένους τομείς.
«Όλα τα κατασκευαστικά μας έργα παραμένουν σε καλό δρόμο. Ωστόσο, στα έργα μας, παρατηρούμε αυξημένο κίνδυνο καθυστερήσεων εξαρτημάτων και υπηρεσιών από προμηθευτές που επηρεάζονται από το COVID-19. Με βάση τις τρέχουσες προοπτικές μας, πιστεύουμε ότι ο αντίκτυπος που σχετίζεται με το COVID-19 στα κατασκευαστικά μας έργα θα είναι περιορισμένος τόσο ως προς το χρονοδιάγραμμα όσο και ως προς τα οικονομικά», είπε.

Ποιες εταιρείες έχουν επηρεαστεί από τον κορωνοιό

Ο coronavirus έχει επηρεάσει πολλές μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Σε αυτά περιλαμβάνεται η Siemens Gamesa, η οποία απέσυρε την οικονομική καθοδήγηση για το οικονομικό έτος 2020 την περασμένη εβδομάδα. Σε δήλωση της 21ης Απριλίου, ανέφερε ότι η «αβεβαιότητα που σχετίζεται με το COVID-19 έχει επιδεινώσει τις προκλήσεις στην Ινδία και την Βόρεια Ευρώπη».
Ανάλογο πρόβλημα και για την Vestas, η οποία σημείωσε ότι η παγκόσμια εξάπλωση του Covid-19 και τα εθνικά μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό του, προκάλεσαν διαταραχές στις εγκαταστάσεις, την κατασκευή και την αλυσίδα εφοδιασμού της. Τέλος, αναγκάστηκε να απολύσει περίπου 400 υπαλλήλους της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης