Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Αυξήθηκε στα 12,83 εκατ. βαρέλια η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο

ΕΙΑ: Αυξήθηκε στα 12,83 εκατ. βαρέλια η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Η μηνιαία παραγωγή φυσικού αερίου υποχώρησε για  συνεχόμενο τρίτο μήνα στα 105,26 bcfd

Η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκε στα 12,83 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) το Φεβρουάριο από 12,75 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο, η οποία αναθεωρήθηκε κατά περίπου 2.000 bpd, ανακοίνωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) την Πέμπτη 30.4.2020.

Η παραγωγή αργού σημείωσε ρεκόρ στα 12,87 εκατομμύρια bpd τον Νοέμβριο, αλλά η αύξηση της παραγωγής σταμάτησε καθώς οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής (E&P) μείωσαν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση των μετόχων για καλύτερες οικονομικές αποδόσεις.

Από τότε, οι παραγωγοί πετρελαίου σε ολόκληρη τη χώρα άρχισαν να κλείνουν τα φρεάτια ως απάντηση στην πτώση των τιμών του αργού, καθώς η πανδημία ιού κοροναυτου κορωνοϊού χτύπησε την παγκόσμια ζήτηση και απειλεί να εξαντλήσει την ικανότητα αποθήκευσης σε όλο τον κόσμο.

Στο Τέξας, η παραγωγή αργού μειώθηκε κατά περίπου 5.000 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως στα 5,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από το μηνιαίο ρεκόρ των 5,41 εκατομμυρίων βαρέλια ημερησίως τον Ιανουάριο, ανέφερε η ΕΙΑ στην έκθεση 914.

Ο πρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας του Τέξας αυτή την αντιτάχθηκε μια πρόταση που θα ανάγκαζε τους παραγωγούς πετρελαίου στην πολιτεία να μειώσουν την παραγωγή κατά 1 εκατομμύριο bpd συνολικά.

Οι ρυθμιστικές αρχές ενέργειας του Τέξας την επόμενη εβδομάδα θα ψηφίσουν για την προτεινόμενη μείωση της παραγωγής πετρελαίου της πολιτείας μετά από καθυστέρηση που προκλήθηκε από νομικές ανησυχίες.

Στον ομοσπονδιακό υπεράκτιο κόλπο του Μεξικού, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής της χώρας μετά το Τέξας, η παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε 41.000 βαρέλια την ημέρα στο ρεκόρ των 2,02 εκατομμυρίων βαρέλια την ημέρα τον Φεβρουάριο.

Η μηνιαία παραγωγή φυσικού αερίου στις σε 48 πολιτείες των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, υποχώρησε για τρίτο μήνα συνεχόμενα στα 105,26 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) το Φεβρουάριο από 105,96 bcfd τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ΕIA.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η παραγωγή μειώθηκε για τρεις συνεχόμενους μήνες από τον Οκτώβριο του 2016. Το μηνιαίο ρεκόρ για την παραγωγή φυσικού αερίου ήταν 107,04 bcfd το Νοέμβριο.

Στο Τέξας, η παραγωγή μειώθηκε 0,3% στα 29,67 bcfd το Φεβρουάριο από ένα ρεκόρ 29,76 bcfd τον Ιανουάριο.

Στην Πενσυλβάνια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία παραγωγής φυσικού αερίου, η παραγωγή αυξήθηκε 1% στα 19,86 bcfd τον Φεβρουάριο.

Το υψηλό όλων των εποχών της πολιτείας ήταν 19,92 bcfd το Νοέμβριο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης