Διεθνή

Συνεχίζεται και τον Απρίλιο η επέκταση της βιομηχανικής δραστηριότητας στην Κίνα - Στις 50,8 μονάδες ο PMI

Συνεχίζεται και τον Απρίλιο η επέκταση της βιομηχανικής δραστηριότητας στην Κίνα - Στις 50,8 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης PMI παρέμεινε πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση
Επιβράδυνση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, μετά την ισχυρή ανάκαμψη που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,8 μονάδες, έναντι 52 μονάδων τον Μάρτιο του 2020, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Ο υποδείκτης που αφορά τις παραγγελίες από το εξωτερικό κατέγραψε περαιτέρω συρρίκνωση στις 33,5 μονάδες, έναντι 46,4 μονάδων τον Μάρτιο, ενώ ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις εισαγωγές υποχώρησε στις 43,9 μονάδες, έναντι 48,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Όσον αφορά τον υποδείκτη παραγωγής, σημειώθηκε επιβράδυνση στις 53,7 μονάδες, έναντι 54,1 μονάδων τον Μάρτιο του 2020, με τον αναλυτή της Υπηρεσίας, Zhao Qinghe, να δηλώνει ότι «η αυξημένη αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από την πανδημία έχει δημιουργήσει περισσότερες δυσκολίες για το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας».
Την ίδια στιγμή, ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI σκαρφάλωσε σε υψηλά τριών μηνών τον Απρίλιο, δεχόμενος ώθηση κυρίως από τον κατασκευαστικό κλάδο, ο οποίος ανέκαμψε ταχύτερα σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους.
Ο δείκτης PMI που αφορά τον μη μεταποιητικό κλάδο διαμορφώθηκε στις 53,2 μονάδες, έναντι 52,3 μονάδων τον Μάρτιο, καταγράφοντας επέκταση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες επέστρεψε σε θετικό έδαφος, και συγκεκριμένα στις 52,1 μονάδες, έναντι 49,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο υποδείκτης απασχόλησης διαμορφώθηκε στις 48,6 μονάδες, έναντι 47,7 μονάδων προηγουμένως.
Ο δείκτης PMI που αφορά τον κατασκευαστικό κλάδο σημείωσε «άλμα» στις 59,7 μονάδες, έναντι 55,1 μονάδων τον Μάρτιο, ενώ μικρότερη ήταν η επέκταση για τον κλάδο υπηρεσιών, και συγκεκριμένα στις 52,1 μονάδες, έναντι 51,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
«Παρά τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη του κλάδου υπηρεσιών, οι υποδείκτες που αφορούν τη δραστηριότητα παρόχων υπηρεσιών, όπως είναι τα ξενοδοχεία και η ψυχαγωγία, παρέμειναν κάτω από τις 45 μονάδες για τρίτο συνεχόμενο μήνα, αντικατοπτρίζοντας τις δυσκολίες οι οποίες συνεχίζονται», δήλωσε ο Zhao Qinghe.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης