Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ανοδικής τροχιάς για τις τιμές πετρελαίου συνέχεια - Στο + 10% στα 22,54 δολ/βαρέλι το Brent, στο +6% στα 15,94 δολ το αργό

Ανοδικής τροχιάς για τις τιμές πετρελαίου συνέχεια - Στο + 10% στα 22,54 δολ/βαρέλι το Brent, στο +6% στα 15,94 δολ το αργό
Μικρότερη η αύξηση των ΑPI σε σχέση με την άνοδο που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στα 13,22 εκατ. βαρέλια

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών και στις πρώτες ώρες της Πέμπτης 30/4.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά 10% στα 22,54 δολ/βαρέλι και η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +6% στα 15,94 δολ/βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκιτκά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API), τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 10 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα διαμορφωθεί στα 10,6 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, η αύξηση των αποθεμάτων που ανακοίνωσε το API ήταν μικρότερη σε σχέση με την άνοδο που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στα 13,22 εκατ. βαρέλια

Έως και 15% η μείωση της ρωσικής παραγωγής πετρελαίου το 2020 σύμφωνα με τον Novak

Έως και 15% αναμένεται να φτάσει η μείωση της παραγωγής πετρελαίου φέτος σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, Alexander Novak.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο υπουργός ναφέρθηκε στη συμφωνία αυτό τον μήνα μεταξύ του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και άλλων μεγάλων παραγωγών πετρελαίου για την από κοινού μείωση της παραγωγής αργού κατά σχεδόν 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Μάιο και τον Ιούνιο, με στόχο να αντιμετωπιστεί η βουτιά που έχουν καταγράψει οι τιμές εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου θα μειωθεί στα 480 εκατ. με 500 εκατ. τόνους (9,6 εκατ. με 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα), από το υψηλό επίπεδο της μετασοβιετικής περιόδου των 560 εκατ. τόνων που καταγράφηκε το 2019, δήλωσε ο Novak.
Τέλος, δήλωσε ότι οι ρωσικές εταιρίες θα μειώσουν την παραγωγή τους κατά 19% από τα επίπεδα του Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της συμφωνίας υπό τον ΟΠΕΚ, όπως μετέδωσε το Interfax.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης