Ηλεκτρισμός

Η ΤΕSLA ετοιμάζεται για είσοδο στον S&P 500 και ο Elon Musk για προσωπικά κέρδη 1 δισ δολαρίων

Η ΤΕSLA ετοιμάζεται για είσοδο στον S&P 500 και ο Elon Musk για προσωπικά κέρδη 1 δισ δολαρίων
Η TESLA έτοιμη για το μεγάλ άλμα καθιέρωσης στην κορυφή των αμερικανικών επιχειρήσεων
Η Τesla ανακοινώνει αποτελέσματα εντός της εβδομάδας και οι αναλυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για την εταιρία του Elon Μusk, με την Barclays να προβλέπει ότι θα εξασφαλίσει την είσοδο στον S&P 500, που αποτελεί και τον δείκτη - σηματωρό της αμερικανικής οικονομίας.
Αυτό αναμένεται την Τετάρτη 29 Απριλίου οπότε και τα αποτελέσματα του α τριμήνου του 2020 θα δείξουν κατά πόσο η TESLA θα μπορούσε να είναι κοντά στον στόχο για πώληση περισσότερο από μισό εκατομμύριο οχήματα στην τρέχουσα χρονιά.
Υπάρχει όμως και ένα άλλο ζήτημα που έχει να κάνει με το τεράστιο bonus που έχει λαμβάνειν ο Elon Μusk, αν η TESLA διαμορφώσει μια μέση κεφαλαιοποίηση 100 δισ δολάρια για ένα εξάμηνο.
Πρόκειται για ένα bonus το οποίο ο Musk είχε συμφωνήσει με την εταιρία από το 2018 και περιλαμβάνει την δυνατότητα να ενεργοποιήσει options για να αγοράσει 1,7 εκατ μετοχές σε τιμή 350 δολαρίων, όταν η μετοχή της TESLA στην παρούσα φάση κινείται υψηλότερα των 750 δολαρίων και την Τρίτη 28/4 κλείνει στα 768 δολάρια με πτώση -3,9%.
H ΤΕSLA με κεφαλαιοποίηση 140 δισ δολ θα αποκτήσει μια μέση κεφαλαιοποίηση άνω των 100 δισ αν για 2 μήνες ακόμα διατηρήσει αυτά τα επίπεδα.
Είναι ήδη πολύ κοντά έχοντας ξεπεράσει τα 90 δισ και η κεφαλαιοποίησή της είναι 7 φορές η FORD και 4 η General Motors.
H TESLA  έχει δείξει μεγάλη αντίσταση στην οικονομική καταστροφή, παρά το γεγεονός ότι το εργοστασιό της στο San Francisco Bay Area παραμένει κλειστό μέχρι το τέλος Mαϊου.
Αν ο Musk ασκήσει τα options θα έχει υπεραξίες 750 εκατ δολαρίων, οι οποίες και με τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία τον καθιστούν billiionaire της Wall Street με την TESLA ακόμη στην αρχή της.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η TESLA θα δει την μετοχή της στα 4000 δολάρια ακόμη και στα 6000 δολάρια την προσεχή 4ετία και η κεφαλαιοποίησή της θα ανέλθει στο 1 τρισ.
Και αυτό γιατί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που έχει αποκτήσει στην πρωτοπορία της ανάπτυξης των μοντέλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η επέκταση στην Κίνα και οι δυνατότητες χρηματοδότησης την έχουν καταστήσει έναν νέο κορυφαίο παίκτη και τον επιχειρηματία Elon Musk από τις πλέον υποσχόμενες προσωπικότητες στον σύγχρονο ευρύτερο ενεργειακό τομέα.
Υπενθυμίζεται ότι το μέγιστο μέχρι τώρα για την TESLA είναι τα 917,42 δολάρια που καταγράφηκαν στις 19 Φεβρουαρίου 2020.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης