Ενέργεια

Στην τελική ευθεία "ένεση" ρευστότητας 200 εκατ. της EBRD στη ΔΕΗ λόγω του κορωνοϊού - Στις 27 Μαΐου η απόφαση της Τράπεζας

tags :
Στην τελική ευθεία
Στόχος η στήριξη των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ ενώ μέσω της κρίσης από την πανδημία
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η "ένεση" ρευστότητας 200 εκατ. της EBRD στη ΔΕΗ λόγω του κορωνοϊού καθώς στις 27 Μαΐου αναμένεται η απόφαση της Τράπεζας.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας η παροχή διευκόλυνσης κεφαλαίου κίνησης έως 200 εκατομμυρίων ευρώ αφορά την στήριξη των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ (Public Power Corporation SA/PPC) κατά την διάρκεια της κρίσης Covid-19 στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στόχος είναι να υποστηριχθεί η ΔΕΗ, ημεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Κατά συνέπεια, η λειτουργία των δραστηριοτήτων της είναι ζωτικής σημασίας για τη σταθερότητα του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας στο σύνολό του καθώς παρέχει κρίσιμες λειτουργίες σε όλη την αλυσίδα του τομέα, συμπεριλαμβανομένης της διανομής, της λιανικής προμήθειας και της συλλογής πληρωμών που τελικά μεταβιβάζονται σε άλλους παραγωγούς και συμμετέχοντες στον τομέα.

Μεταβατικός αντίκτυπος

Ανθεκτικότητα - Χρηματοοικονομική σταθερότητα: Ο κύριος μεταβατικός αντίκτυπος θα προκύψει με τη δημιουργία ανθεκτικότητας στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, διαθέτοντας διαθέσιμο κεφάλαιο κίνησης για να διασφαλιστεί ότι η ζωτική ικανότητα πληρωμών και η ρευστότητα διατηρούνται σε όλη την αλυσίδα αξίας κατά τη διάρκεια και μετά την κρίση του Covid-19.

Καλή διακυβέρνηση – Προετοιμασία δράσης για την εφαρμογή των συστάσεων της Task Force για την οικονομική δημοσιοποίηση που σχετίζεται με το κλίμα: Η Τράπεζα παρέχει υποστήριξη στη ΔΕΗ για την εφαρμογή των συστάσεων της Task Force για την οικονομική δημοσιοποίηση που σχετίζεται με το κλίμα.

Περιβαλλοντικό και Κοινωνικό Σχέδιο Δράσης

Επίσης ένα Περιβαλλοντικό και Κοινωνικό Σχέδιο Δράσης (ESAP) θα συμφωνηθεί πριν από την εξέταση του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτό θα εξασφαλίσει τη μελλοντική συμμόρφωση της ΔΕΗ με τις Απαιτήσεις Απόδοσης της Τράπεζας και θα περιλαμβάνει δέσμευση για μια στρατηγική για την απαλλαγή από τον άνθρακα καθώς και την αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με το κλίμα.

Η χρηματοδότηση της Τράπεζας θα αποκλείει ρητώς τα περιουσιακά στοιχεία άνθρακα και ορυχείων από τη λήψη εσόδων της EBRD για την ικανοποίηση διαφόρων απαιτήσεων πολιτικής της EBRD».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης