Διεθνή

Η Γερουσία πέρασε την πρόσθετη βοήθεια των 484 δισ για τις μικρές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και για το testing

Η  Γερουσία πέρασε την πρόσθετη βοήθεια των 484 δισ για τις μικρές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και για το testing
Επεκτείνονται συνέχεια τα κεφάλαια που μπαίνουν στην αμερικανική οικονομία
Πρόσθετα 484 δισ δολάρια ενέκρινε η Γερουσία για την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ιατρικά προγράμματα και ελέγχους (testing) για τον Κορωνοϊό.
Αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση της βάσης της αμερικανικής οικονομίας και επέκτασης του αρχικού πακέτου Trump των 2 τρισ δολαρίων, που έχει εξασφαλιστεί για την αμερικανική οικονομία.
Eντός της εβδομάδας το ζήτημα θα τεθεί στο Κογκρέσσο.Τα κονδύλια αυτά είναι σημαντικά για την ενίσχυση της μικρής αμερικανικής επιχείρησης καθώς το αρχικό πακέτο ύψους 350 δισ δολ που περιλαμβανόταν στα 2 τρισ εξαντλήθηκε.
Η χρήση του αφορά την κάλυψη εξόδων και μισθών των μικρομεσαίων επιχειρήσων, που έχουν κλείσει λόγω της πανδημίας.
Όπως ανέφερε στην συνέντευξη της Τρίτης 21/4 ο υπουργός Οικονομικών Steven Μnuchin η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται σε 700 δισ δολάρια καθώς μέσα στο πακέτο των 480 δισ, τα 350 δισ αφορούν τις επιχειρήσεις και άλλα 350 δισ είναι δάνεια που θα δοθούν από την FED.
Ο Mnuchin ρωτήθηκε για την χρηματοδότηση του ενεργειακού κλάδου και απάντησε ότι είναι κάτι που το σχεδιάζουμε.
Παράλληλα ο πρόεδρος Trump ανακοίνωσε ότι το μπλόκο για τους μετανάστες θα είναι σε ισχύ για 60 ημέρες.
O Trump συναντήθηκε με τον κυβερνήτη της Ν.Υόρκης Α.Cuomo, o οποίος ζήτησε  testing για τον ιό και χαρακτήρισε την συνάντηση γόνιμη.

 Κονδύλια και για το πετρέλαιο

Παράλληλα ο πρόεδρος Trump δείνχει αποφασισμένος να συνεχίσει την επεκτατική δημοσιονομική πολιτική αναζητώντας από σήμερα και κεφάλαια για τις πετρελαϊκές με στόχο να χρηματοδτήσει την αύξηση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων.
 
Στόχο να συμπληρώσει τα αμερικάνικα αποθέματα αργού πετρελαίου, έχει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα επανέλαβε στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, ο Donald Trump,χρηματοδοτώντας παράλληλα και funds για να διευκολυνθεί η αγορά.
Όπως δήλωσε δεν θα αφήσει να πέσει η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και έχει δώσει εντολή στο Υπουργείο Ενέργειας να συγκροτήσει σχετικό σχέδιο με την εύρεση των κεφαλαίων για να υποστηριχθούν εταιρίες και εργαζόμενοι.
Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το oilprice.com, το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ βρίσκεται στη διαδικασία να μισθώσει σε αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες μέρος του χώρου που είναι διαθέσιμος στα Στρατηγικά Πετρελαϊκά Αποθέματα και χωράει περίπου 77 εκατομμύρια βαρέλια.
Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε ότι η χώρα θα πρέπει να προσθέσει περίπου 75 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στο Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου που διαθέτει, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς η κυβέρνηση θα αγοράσει το αργό χωρίς την έγκριση από το Κογκρέσο. Επίσης, τόνισε ότι προτίθεται να συγκροτήσει Funds για να αγοραστούν σημαντικές ποσότητες πετρελαίου.
«Με βάση την τρέχουσα χαμηλή τιμή πετρελαίου, τα πράγματα βρίσκονται σε ένα αρκετά ενδιαφέρον επίπεδο για πολλούς. Εμείς με την σειρά μας θα γεμίσουμε τα εθνικά μας πετρελαϊκά αποθέματα. Πρόκειται για την κατάλληλη στιγμή, έτσι ώστε να επωφεληθούν όλοι από την αγορά πετρελαίου» είπε χαρακτηριστικά.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης