Οι έξι ισχυρές τάσεις που επιβεβαίωσαν την επιρροή της αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ το 2019

Οι έξι ισχυρές τάσεις που επιβεβαίωσαν την επιρροή της αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ το 2019
Η αιολική ενέργεια ήταν η νούμερο ένα επιλογή νέας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κλίμακας το 2019

Αν και η πανδημία COVID-19 προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία, η αιολική ενέργεια στις ΗΠΑ αποδεικνύει ότι έχει γερές βάσεις για να ξεπεράσει αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Η ετήσια έκθεση «Wind Powers America 2019» που μόλις κυκλοφόρησε η AWEA δείχνει πόσο ισχυρή είναι αυτή η βάση. Μάλιστα, η αιολική ενέργεια τροφοδοτεί την πλειοψηφία των οικογενειών και των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, με καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Ισχυρές ανεμογεννήτριες

Συνολικά, οι ανεμογεννήτριες παρήγαγαν πάνω από 300 TWh ηλεκτρική ενέργεια το 2019, ξεπερνώντας την υδροηλεκτρική, με αποτέλεσμα να γίνει ο κορυφαίος πάροχος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα.

Αιολική ενέργεια: Η προτιμώμενη επιλογή

Η αιολική ενέργεια ήταν η νούμερο ένα επιλογή νέας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κλίμακας το 2019, καταγράφοντας το 39% των νέων προσθηκών. Οι προσθήκες ενέργειας με φυσικό αέριο κατέλαβαν το 36% της αγοράς, ενώ η ηλιακή κατέγραψε το 23%. Μαζί, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με επικεφαλής την αιολική και την ηλιακή ενέργεια, αποτελούν το 62% των νέων προσθηκών δυναμικότητας για το έτος.

Η αιολική βιομηχανία ξεπέρασε το ορόσημο των 100 GW, τελειώνοντας το έτος με μόλις κάτω από 106 GW δυναμικότητας αιολικής ενέργειας και σχεδόν 60.000 ανεμογεννήτριες. Αυτό το αιολικό δυναμικό τροφοδότησε 32 εκατομμύρια αμερικανικά σπίτια.

PPA μέσω ανέμου

Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας και οι εταιρικοί αγοραστές σημείωσαν ακόμη ένα ρεκόρ το 2019, υπογράφοντας πάνω από 8.700 MW νέων συμφωνιών αγοράς ενέργειας.
Μεγάλα συμβόλαια που ανακοινώθηκαν από εταιρείες κοινής ωφέλειας, όπως η NIPSCO, η National Grid και η Austin Energy, δραστηριοποιήθηκαν στα  PPA, ξεπερνώντας τα 5.000 MW για το έτος.

Η αγροτική μορφή της αιολικής ενέργειας

Πάνω από το 99% των αιολικών έργων κατασκευάζονται στην αγροτική Αμερική, φέρνοντας σχεδόν απαράμιλλη επένδυση και οικονομική ευκαιρία. Οι πληρωμές με μίσθωση γης δίνουν στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μια σταθερή πηγή εισοδήματος που τους βοηθά σε περιόδους χαμηλών τιμών καλλιέργειας ή κακού καιρού.

Σημαντικές θέσεις εργασίας

Πάνω από 120.000 Αμερικανοί έχουν τώρα καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Στην πραγματικότητα, ο τεχνικός ανεμογεννητριών παραμένει η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη εργασία της χώρας σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ.

Η ισχύς της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

Η υπεράκτια αιολική ενέργεια σημείωσε τεράστια πρόοδο το 2019. Οι αναφορές δείχνουν ότι η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα μπορούσε να δημιουργήσει 83.000 θέσεις εργασίας έως το 2030, και οι Αμερικανοί έχουν υιοθετήσει αυτό το όραμα για το μέλλον.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης