Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Σχέδιο 8 σημείων για να ανοίξει η οικονομία των ΗΠΑ σταδιακά από 1η Μαίου

Washington Post: Σχέδιο 8 σημείων για να ανοίξει η οικονομία των ΗΠΑ σταδιακά από 1η Μαίου
Η άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοιό θα είναι σταδιακή στις ΗΠΑ
Σχέδιο 8 σημείων για το πώς θα ανοίξει η οικονομία των ΗΠΑ μετά το lockdown … με αρχή την 1η Μαίου 2020 δημοσίευσε η Washington Post επικαλούμενη πλάνο που εκπόνησαν οι CDC και FDA υπεύθυνοι για την πανδημία.
Και σε αντίθεση με τις «κατευθυντήριες γραμμές» που εξέδωσαν οι κυβερνήτες της Καλιφόρνιας και του Όρεγκον, οι οποίες φάνηκαν να υπονοούν ότι η διαδικασία ανοίγματος της οικονομίας θα ξεκινήσει προσεχώς αλλά θα κλιμακωθεί τμηματικά έως το τέλος του 2020… ο αμερικανός Πρόεδρος Trump έχει άλλο σχέδιο.
Το τελικό σχέδιο έχει 8 μέρη.
Το πρώτο μέρος του σταδιακού ανοίγματος θα επικεντρωθεί σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς και μέρη όπου υπάρχουν παιδιά.
Το σχέδιο θα έχει τρεις φάσεις:
Προετοιμασία του έθνους για να ανοίξει εκ νέου με μια εθνική εκστρατεία επικοινωνίας και αξιολόγηση ετοιμότητας έως την 1η Μαΐου.
Στη συνέχεια, η προσπάθεια, έως τις 15 Μαΐου, θα συνεπαγόταν την αύξηση της κατασκευής τεστ δοκιμής και εξοπλισμού ατομικής προστασίας και την αύξηση της χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης.
Τότε θα ξεκινήσουν τα σταδιακά ανοίγματα, ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες.
Το πρόγραμμα δεν δίνει συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα νέα ανοίγματα, αλλά προσδιορίζει "όχι πριν από την 1η Μαΐου."
Η πρώτη προτεραιότητα, σύμφωνα με CDC, είναι να ανοίξουν ξανά χώροι όπου φροντίζουν παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων, των θερινών κατασκηνώσεων, για να επιτρέψουν στο εργατικό δυναμικό να επανέλθει στην εργασία του.
Θα υπάρξει προσεκτική παρακολούθηση στα νέα κρούσματα.
Η διαδικασία της επανέναρξης της αμερικανικής οικονομίας θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από 30 ημέρες: στην πραγματικότητα, η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει ότι θα υπάρξει «κάποιο επίπεδο» κυβερνητικού ελέγχου έως ότου τελικά βρεθεί το  εμβόλιο.
Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι κατά τη φάση επαναλειτουργίας, είναι σημαντικό να ακολουθείτε αυστηρά τις συστάσεις για το πλύσιμο των χεριών και τη χρήση καλυμμάτων προσώπου κ.α..
Τα μοντέλα υποδεικνύουν ότι μπορεί να απαιτηθεί διάστημα 180 ημερών για πλήρη άρση όλων των παρεμβάσεων μετριασμού της καμπύλης του κορωνοιού έως ότου αναπτυχθούν εμβόλια ή υπάρξει ανοσία αγέλης.

Για να μπορέσει να υπάρξει άνοιγμα των ΗΠΑ από την καραντίνα οι Πολιτείες πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα πρότυπα:

-Ο κορωνοιός να είναι «πραγματικά χαμηλά».
-Να υπάρξει ένα λειτουργικό σύστημα παρακολούθησης ικανό να ανιχνεύει αμέσως οποιαδήποτε αύξηση της συχνότητας εμφάνισης της νόσου.
-Ένα σύστημα δημόσιας υγείας που «αντιδρά έντονα» σε όλες τις περιπτώσεις covid-19 και έχει αυξημένη ικανότητα να αντιδρά σε αύξηση των κρουσμάτων.
- Ένα σύστημα υγείας που διαθέτει αρκετά κρεβάτια σε νοσοκομεία και προσωπικό για να αντιμετωπίσει την αύξηση των κρουσμάτων.
Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας τις τελευταίες ημέρες ζήτησαν από ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς αξιωματούχους να βοηθήσουν στην επέκταση της ικανότητας σε όλη τη χώρα για το έργο εντατικής εργασίας για την ανίχνευση ατόμων που έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένους ασθενείς, επειδή οι τοπικές υπηρεσίες υγείας δεν διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό, χρήματα και εκπαίδευση.
Επίσης ειδικοί τεχνολογίας και εταιρείες όπως η Google και η Apple αναπτύσσουν λογισμικό που χρησιμοποιεί κινητά τηλέφωνα και εφαρμογές για την παρακολούθηση των κινήσεων των ανθρώπων.
Μόλις κάποιος επιβεβαιωθεί ότι έχει μολυνθεί με τον κορωνοϊό, οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία θα μπορούσαν να εντοπίσουν άτομα με τα οποία έχουν έρθει σε επαφή.
Ωστόσο, η παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων και των εφαρμογών έχουν προκαλέσει έντονες ανησυχίες σχετικά με τις πολιτικές ελευθερίες.

www worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης