Τέθηκε σε λειτουργία το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό της Ευρώπης στην Ισπανία - Βίντεο

Τέθηκε σε λειτουργία το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό της Ευρώπης στην Ισπανία - Βίντεο
Το εν λόγω project είναι κοινοπραξία μεταξύ της Iberdrola και της Ecoenergías del Guadiana

Ένα ηλιακό πάρκο συνολικής ισχύος 500 MW, το οποίο περιγράφεται ως το μεγαλύτερο της Ευρώπης, από την Iberdrola, συνδέθηκε στο δίκτυο αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναμεταδίδει το CNBC.

Πρόκειται για ένα φωτεινό σημείο στη βιομηχανία των ΑΠΕ, που θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπο με την πανδημία του κορωνοϊού. Η εγκατάσταση Núñez de Balboa βρίσκεται στην Extremadura, μια περιοχή στα δυτικά της Ισπανίας.
Σύμφωνα με την Iberdrola, το έργο διαθέτει πάνω από 1,4 εκατομμύρια ηλιακούς συλλέκτες και θα μπορεί να παρέχει ενέργεια σε 250.000 άτομα ετησίως.
Το εν λόγω project είναι κοινοπραξία μεταξύ της Iberdrola και της Ecoenergías del Guadiana και οι εργασίες κατασκευής του έργου ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Η έρευνα της Wood Mackenzie

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η έρευνα της Wood Mackenzie ανέφερε ότι οι παγκόσμιες ηλιακές εγκαταστάσεις για το 2020 αναθεωρήθηκαν από 129,5 GW σε 106,4 GW, αντιπροσωπεύοντας πτώση 18% σε σύγκριση με τα επίπεδα προ-κορανοϊού.
Ο Abigail Ross-Hopper, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (SEIA) με έδρα τις ΗΠΑ, τόνισε στα τέλη Μαρτίου πως η βιομηχανία ηλιακής ενέργειας ήταν σε κίνδυνο.
«Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ηλιακή ενέργεια και οι εργαζόμενοί τους χάνουν τις δραστηριότητές τους και παραμένουν εκτός εργασίας από το COVID-19» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αυτό το έτος φαίνεται ότι θα προκαλέσει ορισμένες προκλήσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πολλές από τις οποίες συνδέονται με την πανδημία COVID-19, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού και ορισμένα εργοστάσια να βάλουν λουκέτο.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης