Διεθνή

Έκθετη η υποψηφιότητα Biden λόγω σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης - Εξι γυναίκες τον κατηγορούν

Έκθετη η υποψηφιότητα Biden λόγω σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης  - Εξι γυναίκες τον κατηγορούν
Τον Μάρτιο του 2019, μία πρώην βουλευτίνα τον κατηγόρησε ότι την φίλησε παρά τη θέλησή της, την άγγιξε ανάρμοστα και της μύρισε τα μαλλιά. Ακόμα πέντε γυναίκες που εργάζονταν για εκείνον στις αρχές της δεκαετίας του 1990 έκαναν παρόμοιες καταγγελίες.
Ο Biden μετά τον κακό χειρισμό της πανδημίας από τον Trump είχε μεγάλες πιθανότητες εκλογής στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Σκάνδαλο μεγατόνων απειλεί την υποψηφιότητα του Δημοκρατικού υποψηφίου Joe Biden προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην πλευρά των Δημοκρατικών και ανατρέποντας τους συσχετισμούς, λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020.
Έξι γυναίκες, ανάμεσα τους και μια πρώην βουλευτής κατήγγειλαν τον Biden για σεξουαλική παρενόχληση.
Μια από τις γυναίκες είναι και η πρώην συνεργάτιδά του η Tarra Reid η οποία κατέθεσε στην αστυνομία, ισχυριζόμενη ότι το συμβάν συνέβη το 1993. Υπέβαλε μήνυση στο Τμήμα Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσιγκτον, κατηγορώντας τον Biden, ότι την έσπρωξε σ΄ έναν τοίχο και την κακοποίησε σεξουαλικά, «διεισδύοντας με τα δάχτυλά του μέσα μου», όπως ακριβώς αναφέρει στην καταγγελία της.
Την περίοδο εκείνη, η εν λόγω γυναίκα ήταν υπάλληλος του Biden και μάλιστα συγκαταλεγόταν στους στενούς συνεργάτες του. Σε μία ανάρτησή της ευχαρίστησε όσους «της έδωσαν το κουράγιο για να τον καταγγείλει μετά από τόσο καιρό».
Τον Μάρτιο του 2019, μία πρώην βουλευτίνα τον κατηγόρησε ότι την φίλησε παρά τη θέλησή της, την άγγιξε ανάρμοστα και της μύρισε τα μαλλιά. Ακόμα πέντε γυναίκες που εργάζονταν για εκείνον στις αρχές της δεκαετίας του 1990 έκαναν παρόμοιες καταγγελίες.

Ισχυρό το χτύπημα στην υποψηφιότητα του

Παρ’ ότι η κίνησή της Reid δεν θα έχει κανένα νομικό αντίκτυπο στον Biden, καθώς έχουν παρέλθει σχεδόν τρείς δεκαετίες από το υποτιθέμενο συμβάν και όλες οι κατηγορίες έχουν παραγραφεί, υποστήριξε ότι προέβη σε αυτή την κίνηση για λόγους προσωπικής ασφαλείας.
Ο αντίκτυπος όμως αυτής της καταγγελίας και των άλλων πέντε, πρόκειται να έχει τεράστια επίπτωση στην προεκλογική κούρσα καθώς ο Joe Biden μετά από ένα ομολογουμένως άχρωμο ξεκίνημα, αναδείχθηκε στον υποψήφιο που θα μπορούσε διεκδικήσει την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Μετά την άδοξη απόσυρση του αυτοαποκαλούμενου «Δημοκρατικού σοσιαλιστή» Berny Sanders, ο Biden ήταν ο μοναδικός αντίπαλος του Donald Trump με πολλές πιθανότητες να τον διαδεχθεί μετά την καταστροφική πορεία της πανδημίας, για την υποψηφιότητα Trump.
Τώρα όμως οι συσχετισμοί αλλάζουν καθώς δύσκολα κερδίζει υποψήφιος τις αμερικανικές εκλογές έχοντας 6 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης ακόμη και αν στο πλευρό του, έχει συστρατευτεί η πλειονότητα των Αφροαμερικανών, μελών των εργατικών συνδικάτων της Αμερικής και των γυναικών.
Το ερώτημα ωστόσο που φαίνεται να κυριαρχεί, είναι γιατί η Tarra Reid επέλεξε να μιλήσει τώρα ύστερα από τόσο καιρό.
Σε κάποιες από τις συνεντεύξεις της η ίδια συνδέει το τάιμινγκ με το γεγονός ότι ο Biden μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ. «Δεν θα άντεχα ένας ακόμα δυνατός άνδρας να μείνει ατιμώρητος για τις πράξεις του. Πρέπει να είναι υπόλογος». Μεταξύ άλλων, έχει ισχυριστεί ότι συνεργάτες του πρώην αντιπροέδρου την έχουν απειλήσει, ενώ δεν έχουν διστάσει ακόμα και να την χαρακτηρίσουν «κατάσκοπο των Ρώσων». Και αυτό επειδή είχε γράψει στο προσωπικό της Blog ένα άρθρο που περιέγραφε τον Putin ως «ηγέτη».

Αρνείται τις κατηγορίες

Ο Biden έχει αρνηθεί τις κατηγορίες. Κάποιοι συνεργάτες του αναγκάστηκαν να τον υπερασπιστούν δημόσια, λέγοντας ότι ποτέ δεν άκουσαν ή είδαν κάτι που θα υποδήλωνε ασεβή συμπεριφορά έναντι γυναικών. Ο πρώην αντιπρόεδρος αναγκάστηκε να αναρτήσει ένα βίντεο στο οποίο ζητά συγνώμη για την καταπάτηση του προσωπικού χώρου, των συνεργατών του, τα όρια του οποίου έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια.
Πηγή:

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης