Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

H Orsted ελπίζει ότι ο κορωνοϊός δεν θα επιβραδύνει τα υπεράκτια αιολικά έργα της Ιαπωνίας

tags :
H Orsted ελπίζει ότι ο κορωνοϊός δεν θα επιβραδύνει τα υπεράκτια αιολικά έργα της Ιαπωνίας
Η δανική εταιρεία και η Ιαπωνική Tokyo Electric Power Company Holdings (TEPCO) θα υποβάλουν κοινή προσφορά για ένα έργο στην πόλη Τσόσι, κοντά στο Τόκιο

Η  Orsted, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αιολικών πάρκων στον κόσμο, ανησυχεί ότι ο κορωνοϊός μπορεί να καθυστερήσει τις δημοπρασίες για υπεράκτια έργα καθώς προετοιμάζεται να εισέλθει στην αγορά, δήλωσε ο επικεφαλής της μονάδας Ασίας-Ειρηνικού.

"Η πανδημία δεν θα επηρεάσει τις επενδυτικές αποφάσεις και τη γενική εμπιστοσύνη στην υπεράκτια αιολική ενέργεια , αλλά θα μπορούσε να καθυστερήσει το χρονοδιάγραμμα των έργων", δήλωσε ο Matthias Bausenwein, πρόεδρος της Orsted Asia-Pacific, στο Reuters.

"Ελπίζουμε ότι δεν θα δούμε σημαντικές καθυστερήσεις", είπε.

Η δανική εταιρεία και η Ιαπωνική Tokyo Electric Power Company Holdings (TEPCO) θα υποβάλουν κοινή προσφορά για ένα έργο στην πόλη Τσόσι, κοντά στο Τόκιο, το οποίο έχει προγραμματισθεί για αργότερα φέτος.

Ο πρωθυπουργός Shinzo Abe ανακοίνωσε την Τρίτη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για την καταπολέμηση νέων λοιμώξεων από κορωνοϊό σε μεγάλα κέντρα πληθυσμού μετά από άλμα στα κρούσματα στο Τόκιο που προκάλεσαν ανησυχία ότι η Ιαπωνία θα μπορούσε να είναι μια εκρηκτική εστία.

Τα προγράμματα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Orsted στην Ταϊβάν δεν επηρεάστηκαν, αλλά μπορεί να έχουν αντίκτυπο με την πάροδο του χρόνου, δήλωσε ο Bausenwein.

Ωστόσο, η Orsted είναι αισιόδοξη για το δυναμικό ανάπτυξης στην Ιαπωνία.

"Υπάρχει έντονη θεμελιώδης ανάγκη για υπεράκτια αιολική ενέργεια στην Ιαπωνία", ανέφερε, επισημαίνοντας το σχέδιο της χώρας για την ενίσχυση της ανανεώσιμης ενέργειας και την ανάγκη αντικατάστασης του άνθρακα και της  πυρηνικής ενέργειας.

"Βλέπουμε ότι υπάρχει μια δυναμική στην ιαπωνική αγορά αιολικής ενέργειας τελικά", δήλωσε, καθώς ένα πλαίσιο δημοπρασιών έχει τεθεί σε εφαρμογή, διευκολύνοντας την εταιρεία να εισέλθει στην αγορά.

Η ιαπωνική κυβέρνηση εφάρμοσε πέρυσι νόμο για την ενίσχυση της ανάπτυξης αιολικών πάρκων ανοικτής θάλασσας.

Ο Bausenwein αρνήθηκε να δώσει στον επιχειρηματικό στόχο της Orsted για την Ιαπωνία, αλλά δήλωσε ότι σχεδιάζει να παραμείνει για πολύ καιρό.

«Δεν μπαίνουμε ποτέ στην αγορά για ένα έργο, θέλουμε πάντα να οικοδομήσουμε μια μακροπρόθεσμη παρουσία ... να χτίσουμε ένα χαρτοφυλάκιο έργων προκειμένου να οικοδομήσουμε την τοπική μας ομάδα και το τοπικό αποτύπωμα», είπε.

Ερωτηθείς αν ο Orsted θα αναζητούσε άλλους συνεργάτες για άλλα έργα, ο Bausenwein είπε ότι δεν θα το απέκλεισε, αλλά η εταιρεία δεν μιλούσε με κανέναν τώρα.

"Προς το παρόν, θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία αυτής της εταιρικής σχέσης με την TEPCO", ανέφερε.

Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η Ταϊβάν, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα αποτελούν βασικές αγορές για την Orsted, δήλωσε, παρόλο που παρακολουθεί και άλλες αγορές στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης