Περιβάλλον

Σ. Φάμελλος: Να μη λείψει η Ελλάδα από την περιβαλλοντική συμφωνία της Ευρώπης

Σ. Φάμελλος: Να μη λείψει η Ελλάδα από την περιβαλλοντική συμφωνία της Ευρώπης

Η Ελλάδα να συνυπογράψει το  ψήφισμα  που ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χρησιμοποιήσει την Πράσινη Συμφωνία ως το πλαίσιο ανάκαμψης των οικονομιών της Ε.Ε. την επόμενη μέρα, μετά την κρίση του κορωνοϊού ζητεί ο Σ. Φάμελλος

Απούσα παραμένει, μέχρι σήμερα, η Ελλάδα από την πρωτοβουλία έντεκα (11) Ευρωπαίων Υπουργών Περιβάλλοντος που συνυπογράφουν την αταλάντευτη προσήλωσή τους στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία σαν οδηγό μιας βιώσιμης και δίκαιης μετάβασης σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρει ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο, οι έντεκα Υπουργοί της Ε.Ε. κατέθεσαν ψήφισμα όπου ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χρησιμοποιήσει την Πράσινη Συμφωνία ως το πλαίσιο ανάκαμψης των οικονομιών της Ε.Ε. την επόμενη μέρα, μετά την κρίση του κορωνοϊού.
Επισημαίνουν ότι η Πράσινη Συμφωνία αποτελεί έναν οδικό χάρτη ώστε, τα κράτη-μέλη, να λάβουν τις σωστές αποφάσεις και να αντιμετωπίσουν στην οικονομική κρίση μετασχηματίζοντας ταυτόχρονα την Ευρώπη σε μία βιώσιμη και κλιματικά ουδέτερη οικονομία. Τονίζουν μάλιστα, ότι πρέπει οι χώρες της Ε.Ε. πρέπει να αντισταθούν στον πειρασμό κοντόφθαλμων λύσεων απέναντι στην παρούσα οικονομική κρίση καθώς, αυτό εμπεριέχει το ρίσκο να  εγκλωβιστεί η Ένωση σε μία οικονομία ορυκτών καυσίμων τις επόμενες δεκαετίες.

Το ψήφισμα συνυπογράφουν οι Υπουργοί της Δανίας, της Φινλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Σουηδίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Λετονίας και της Γαλλίας.

Καλούμε τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, να λάβει άμεσα πρωτοβουλία ώστε η Ελλάδα να συνυπογράψει το εν λόγω ψήφισμα.
Δεν επιτρέπεται να κάνουμε κανένα βήμα πίσω από τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και την Πράσινη Συμφωνία μέσω επίκλησης στην επερχόμενη οικονομική κρίση. Αντίθετα οι αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, η προστασία του κλίματος και της βιοποικιλότητας πρέπει να είναι οι βασικοί πυλώνες που θα στηριχτούμε την επόμενη ημέρα. ​


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης