Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Pause ενεργειακών έργων 1.000 MW στην Αργεντινή λόγω του κορωνοϊού

Pause ενεργειακών έργων 1.000 MW στην Αργεντινή λόγω του κορωνοϊού
Ελπίδα για επιστροφή στην κανονικότητα το β' 6μηνο του έτους

Σημαντικές είναι οι ζημιές που υφίστανται λόγω κορωνοϊού αρκετά ενεργειακά projects σε παγκόσμιο επίπεδο, με την Αργεντινή να συγκαταλέγεται στον συγκεκριμένο κατάλογο.

Όπως αναμεταδίδει το dialogochino.net, τουλάχιστον δέκα αιολικά και ηλιακά έργα από εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Goldwind και η Power China, καθώς και η αργεντίνικη Genneia και Petroquímica Comodoro Rivadavia (PCR)  ανέστειλαν την λειτουργία τους. Τα έργα αυτά αντιπροσωπεύουν περισσότερα από 1.000 GW ενέργειας, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας.
«Πρέπει να καθυστερήσουμε όλες τις προθεσμίες και τώρα εκτιμούμε ότι θα λειτουργήσουμε κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους» δήλωσε ο Carlos Oehler, επικεφαλής της επαρχιακής ενεργειακής εταιρείας Jujuy JEMSE, η οποία διαχειρίζεται το ηλιακό πάρκο Cauchari.

Ποιο είναι το Cauchari

Το Cauchari είναι το μεγαλύτερο ηλιακό εργοστάσιο στη Λατινική Αμερική, με 1.2 εκατομμύρια ηλιακούς συλλέκτες. Η China Export-Import Bank (China Exim) χρηματοδότησε το έργο, το οποίο δημιούργησε η JEMSE και η κινεζική εταιρεία Shanghai Electric Power Construction (SEPC), θυγατρική του κατασκευαστικού ομίλου Powerchina.
Τέσσερα αιολικά πάρκα της Goldwind που κατασκευάζονται στη νότια επαρχία Chubut, με συνδυασμένη εγκατεστημένη ισχύ 250 MW, βρίσκονται επίσης σε αδιέξοδο, όπως και τρία πάρκα Genneia στην ίδια επαρχία και έργα της PCR στην Santa Cruz.

Παύσεις λειτουργίας

«Η διακοπή της ανάπτυξης των πάρκων επηρεάζει ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής. Οι μικρές επιχειρήσεις που προμηθεύουν τα πάρκα είναι εκτός λειτουργίας λόγω της καραντίνας», δήλωσε ο Marcelo Álvarez, μέλος του Αργεντινικού Επιμελητηρίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (CADER).
Η Αργεντινή επέτυχε το στόχο της να φθάσει το 8% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο τέλος του 2019, ένα χρόνο μετά την εκπόνηση του νόμου περί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Δεκεμβρίου του 2018. Ο δεύτερος στόχος του νόμου - 20% μέχρι το 2025 - φαίνεται ακόμη πιο δύσκολος, δεδομένων των σημερινών συνθηκών.
«Είναι σημαντικό να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει ο νόμος. Παρά τις αντιξοότητες που μπορεί να δημιουργήσει το σημερινό γενικό οικονομικό πλαίσιο και τις επιπτώσεις του στη βιομηχανία παραγωγής αιολικής ενέργειας, οι στόχοι θα πρέπει να παραμείνουν ως κύριος στόχος», δήλωσε ο Gustavo Castagnino, διευθυντής εταιρικών υποθέσεων στη Genneia.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης