Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κατάρ έχει επενδύσει 2 δισ. δολ. σε έργα της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Novatek

Το Κατάρ έχει επενδύσει 2 δισ. δολ. σε έργα της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Novatek
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη στο Κατάρ, οι δύο χώρες κατάφεραν τα τελευταία 3 χρόνια να επιτύχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις.
Το Κατάρ έχει επενδύσει περίπου 2 δισ. δολάρια σε έργα της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας φυσικού αερίου της Ρωσίας Novatek, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Itar Tass ο Ρώσος πρέσβης στο Κατάρ Nurmakhmad Kholov.
Ο Kholov υπενθύμισε παράλληλα, ότι το κρατικό επενδυτικό ταμείο του αραβικού κρατιδίου συμμετείχε μαζί με την Glencore στην αγορά του 19,5% του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft.
«Η τελευταία συμφωνία ήταν η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη τα τελευταία χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος διπλωμάτης.
Σύμφωνα με τον Kholov, Ρωσία και Κατάρ κατάφεραν τα τελευταία 3 χρόνια να επιτύχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, λόγω της εργασίας της κοινής διακυβερνητικής επιτροπής για το εμπόριο και την οικονομική, επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία.
Τόνισε δε, ότι «το Κατάρ εκφράζει μεγάλο ενδιαφέρον όσον αφορά τους τομείς των ρωσικών γεωργικών προϊόντων και των έργων στον τομέα των πετροχημικών και των πηγών ενέργειας, καθώς και στον τομέα των κατασκευών».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης