Τελευταία Νέα

Στα 22 GW ο στόχος της Ισπανίας για τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ αιολικής ενέργειας ως το 2030

Στα 22 GW ο στόχος της Ισπανίας για τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ αιολικής ενέργειας ως το 2030
Ο Dickson πιστεύει πως δεν θα αναθεωρήσει η Ισπανία τα σχέδιά της λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού

Στην υπέρβαση των 2 GW σε ετήσια βάση για εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας στοχεύει η ισπανική κυβέρνηση ως το 2030 (στα 22 GW σύνολο), στο πλαίσιο του νέου δεκαετούς σχεδίου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η Μαδρίτη υπέβαλε στην ΕΕ το Εθνικό Ενεργειακό και Κλιματικό Σχέδιο (NECP) και επιθυμεί οι ΑΠΕ να αντιπροσωπεύουν το 42% του ενεργειακού μείγματος της χώρας και να παραχθεί το 74% της ηλεκτρικής ενέργειας από την αρχή της επόμενης δεκαετίας.

«Η Ισπανία είναι από καιρό ηγέτης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: οι ανεμογεννήτριες αποτελούν το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας και δημιουργούν περισσότερα έσοδα από την αιολική ενέργεια παρά από το κρασί. Είναι υπέροχο να δούμε ότι σχεδιάζουν τώρα μια σημαντική περαιτέρω επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Europe, Giles Dickson.
Στην συνέχεια πρόσθεσε πως: «Το επίπεδο φιλοδοξίας στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους επενδυτές και θα είναι καλό για τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη. Κάνει την Ισπανία πρωτοπόρο στην πράσινη διαπραγμάτευση της ΕΕ. Πέντε ακόμη κράτη μέλη της ΕΕ δεν έχουν ακόμη οριστικοποιήσει τα NECP. Πρέπει να βρουν έμπνευση στο εξαιρετικό παράδειγμα της Ισπανίας».
Υπενθυμίζεται πως η Ισπανία έχει συμπεριλάβει προτάσεις για την τροποποίηση του δεκαετούς σχεδίου εάν χρειαστεί, καθώς οι δημόσιες διαβουλεύσεις για τις προτάσεις εκτροχιάστηκαν από την πανδημία Covid-19. Μάλιστα, ο Dickson πιστεύει πως δεν θα αναθεωρήσει η Ισπανία τα σχέδιά της λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού.
«Το Covid-19 δεν πρέπει να υπονομεύει τις κοινές μας προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Αντίθετα, η πράσινη διαπραγμάτευση είναι η καλύτερη διαδρομή σε σχέση με την τρέχουσα κρίση και ο άνεμος θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο» διευκρίνισε.

www.woldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης