Τελευταία Νέα

Έκκληση ευρωπαϊκών οργανισμών για διατήρηση των βασικών στόχων του Green Deal

Έκκληση ευρωπαϊκών οργανισμών για διατήρηση των βασικών στόχων του Green Deal
Ζητούμενο η βιώσιμη ανάπτυξη

Έκκληση στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα κάνουν 31 οργανισμοί από τους κλάδους της Ευρώπης στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, της θέρμανσης, της ψύξης, των κτιρίων και των μεταφορών. Αντικείμενο της πρότασής τους είναι η διατήρηση των στόχων του Green Deal.

Οι αρχηγοί κρατών της ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν ήδη δηλώσει ότι η Ευρώπη πρέπει να προετοιμάσει ένα σχέδιο για την επιστροφή στην κανονική λειτουργία με βιώσιμη ανάπτυξη, βασισμένη στην πράσινη μετάβαση και στον ψηφιακό μετασχηματισμό, ως κατευθυντήρια αρχή. Οι βιομηχανίες τεχνολογίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της τεχνολογίας της ενεργειακής απόδοσης είναι οι πλέον κατάλληλες για την επίτευξη αυτού του στόχο.

Οι οργανισμοί κάλεσαν τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα για:

Ενσωμάτωση οποιωνδήποτε εθνικών και ευρωπαϊκών οικονομικών πακέτων στο Green Deal και συμβολή στην επιτάχυνση των αναγκαίων επενδύσεων σε υποδομές με μηδενικές εκπομπές άνθρακα, ενεργειακή απόδοση, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και καινοτόμες λύσεις.

Ενίσχυση των επενδύσεων σε ηλεκτροκίνηση που βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε όλους τους τομείς για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (2050).

Διατήρηση των εξοπλισμών σε πράσινα έργα

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης