Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ron DeSantis (κυβερνήτης Φλόριντα): Αποφάσισε lockdown για την πολιτεία των ΗΠΑ

Ron DeSantis (κυβερνήτης Φλόριντα): Αποφάσισε lockdown για την πολιτεία των ΗΠΑ
Σε καραντίνα η Φλόριντα, έπειτα από τον θάνατο 87 ανθρώπων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού
Σε καραντίνα αποφάσισε να θέσει την πολιτεία της Φλόριντα ο κυβερνήτης της Ron DeSantis λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει προκαλέσει τον θάνατο 87 πολιτών, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται περίπου σε 7.000.
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis, δήλωσε ότι πρόκειται να υπογράψει εντολή παραμονής στο σπίτι, αναθεωρώντας τη στάση του έπειτα από τις έντονες πιέσεις που δέχεται εδώ και εβδομάδες για τη λήψη ενός τέτοιου μέτρου.
Ο DeSantis δήλωσε ότι η διαταγή θα τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη 2 Απριλίου και θα είναι παρόμοια με τις κατευθυντήριες γραμμές που δόθηκαν για το Μαϊάμι, το μεγαλύτερο πληθυσμιακό κέντρο της πολιτείας.
«Αυτό το πράγμα είναι πραγματικά δυσάρεστο» δήλωσε ο DeSantis την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020. 
«Είναι κάτι που έχει προκαλέσει πολλή ζημιά σε πολλούς ανθρώπους και νομίζω ότι πρέπει να έχουμε όλους τους μοχλούς αντίδρασης» προσέθεσε.
Ο DeSantis δήλωσε ότι τα άτομα πρέπει να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες δραστηριότητες, όπως η μετάβαση σε γιατρό, φαρμακείο ή σούπερ μάρκετ.
Σε ό,τι αφορά τη Φλόριντα, οι προβλέψεις είναι εφιαλτικές. 
«Δείχνουν» μεγάλη αύξηση των θανάτων λόγω του Covid-19 στην πολιτεία, όπου οι κάτοικοι είναι κυρίως μεγάλης ηλικίας.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Φλόριντα είναι 6.955.
Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από 85 σε 87, ενώ περισσότεροι από 900 άνθρωποι νοσηλεύονται.
Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2020, ο DeSantis είχε εκδώσει διάταγμα με κανόνες ασφαλείας για τις τέσσερις επαρχίες της νοτιοανατολικής Φλόριντα που έχουν πληγεί σκληρά από κορωνοϊό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης