Τελευταία Νέα

Σε λειτουργία το 96% των εργοστασίων παραγωγής ανεμογεννητριών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη WindEurope

Σε λειτουργία το 96% των εργοστασίων παραγωγής ανεμογεννητριών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη WindEurope
Η ευρωπαϊκή αλυσίδα εφοδιασμού με αιολική ενέργεια παρουσίασε ορισμένες διαταραχές στην προμήθεια εξαρτημάτων και υλικών από την Κίνα το Φεβρουάριο

Υπό καθεστώς κανονικής λειτουργίας βρίσκεται το 96% των ευρωπαϊκών εργοστασίων παραγωγής ανεμογεννητριών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η WindEurope.
Στο τρέχουν αυτό διάστημα επτά εργοστάσια έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Πρόκειται για τις αγορές της Ισπανίας και της Ιταλίας. Πρόκειται για δύο χώρες άλλωστε που η πανδημία του κορωνοϊού καλπάζει και κινείται σε άκρως ανησυχητικά επίπεδα με νεκρούς και κρούσματα.
Ειδικότερα, στην Ισπανία κλειστό είναι το εργοστάσιο  της Siemens Gamesa Renewable Energy, δύο εργοστάσια λεπίδων LM Wind Power και η ναυπηγική εταιρεία Astilleros Gondán.
Η ευρωπαϊκή αλυσίδα εφοδιασμού με αιολική ενέργεια παρουσίασε ορισμένες διαταραχές στην προμήθεια εξαρτημάτων και υλικών από την Κίνα το Φεβρουάριο.
Ωστόσο, η κινεζική συνιστώσα και η προμήθεια υλικού αναβαθμίζονται τώρα ξανά και επανέρχονται σταδιακά στα φυσιολογικά επίπεδα, ανέφερε η WindEurope.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης