Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Πιθανή βραχύβια καραντίνα για Νέα Υόρκη, Nιού Τζέρσεϋ και Κονέκτικα - Αντίθετος ο Cuomo (κυβερνήτης Ν.Υόρκης)

Trump: Πιθανή βραχύβια καραντίνα για Νέα Υόρκη, Nιού Τζέρσεϋ και Κονέκτικα - Αντίθετος ο Cuomo (κυβερνήτης Ν.Υόρκης)
Αντισυνταγματική, καταστροφική και χαώδη χαρακτηρίζει την καραντίνα ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το CNN από τον Λευκό Οίκο είναι πιθανόν εντός της ημέρας να μπει σε καραντίνα η N.Yορκη και οι γύρω περιοχές.
Αυτό αναφέρει δήλωση που έχει γίνει επό την πελυρά του Προέδρου Trump.
Στην Νέα Υόρκη περοστίθεται το Nιου Τζέρσεϋ και το Κονέκτικα.
Ο ρυθμός των κρουσμάτων στο Nιου Τζέρσεϋ είναι 2200 τις τελευταίες 24 ώρες.
Λαμβάνονται διάφορες κοινωνικές πρωτοβουλίες όπως η μετατροπή σταδίων στο Σιάτλ σε στρατιωτικό νοσοκομείο.
Kαι το Σικάγο με 3000 κρούσματα και 34 κρούσματα μπαίνει στα hot spots καθώς χρειάζεται αναπνευστήρες.
Oι ΗΠΑ έχουν στην παρούσα φάση 111.115 κρούσματα και 1842 θανάτους και αναμένεται να κορυφωθεί η τάση τις επόμενες τρεις εβδομάδες.
Περισσότεροι από 200 εκατ Αμερικανοί σε 25 πολιτείες παραμένουν σπίτια τους.
Όλα εξαρτώνται από τις αποφάσεις Trump για το πως θα πορευθεί η αμερικανική οικονομία τις προσεχείς εβδομάδες.
Οι ΗΠΑ δέχθηκαν τεστ 15λεπτης διάρκειας για να κρίνεται αν είναι κανείς φορέας ή όχι.

Cuomo: Η καραντίνα ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις Πολιτείες

Σε δηλώσεις του προς το CNN 11.30 ώρα Ελλάδος /28/3 ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, που πολλοί τον παρομοιάζουν με τον Churchill, χαρακτήρισε το ενεδεχόμενο lockdown - καραντίνα παράνομο, αντισυνταγματικό, καταστροφικό οικονομικά και χαώδες σαν αποτέλεσμα.
Ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις πολιτείες.
Και ο Cuomo σημείωσε: Αν ο Trump επρόκειτο να το υλοποιήσει θα μου το είχε πει.
Ο κυβερνήτης της Nέας Υόρκης Andrew Cuomo σε συνέντευξη τύπου νωρίτερα είχε ζητήσει 140.000 νοσοκομειακά κρεβάτια και 30.000 αναπνευστήρες για την έξαρση του Coronavirus στις επόμενες 14-21 ημέρες.Η Νέα Υόρκη έχει ήδη 728 νεκρούς, 209 από τους οποίους το Σάββατο 28/3, αλλά όπως ανέφερε ο Cuomo ο ρυθμός το Σάββατο 28/3 ήταν πτωτικός στα κρούσματα.

Οι HΠΑ σε εγρήγορση
 
Στις 111684 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοιού στις ΗΠΑ η οποία θρηνεί το θάνατο 1.850 ανθρώπων, με την Νέα Υόρκη να βρίσκεται στο επίκεντρο του προβλήματος και να δίνει μάχη για την περίθαλψη των ασθενών.
Η αύξηση των κρουσμάτων είναι εντυπωσιακή καθώς πολλές πολιτείες στις ΗΠΑ δεν πήραν έγκαιρα μέτρα.
Οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες θα κρίνουν και την τελική απόφαση του αμερικανού Προέδρου D. Trump για το εάν δηλαδή θα προχωρήσει σε καθολικό ή μερικό lockdown.
Το μερικό lockdown θα εξαρτηθεί από την στάση που θα κρατήσουν οι κυβερνήτες στις πολιτείες οι οποίοι πρέπει να ενημερώσουν τον Λευκό Οίκο για την κλίμακα της σοβαρότητας του κορωνοιού στην Πολιτεία.
Πάντως ο αμερικανός Πρόεδρος Trump στις 28 Μαρτίου 2020 ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι λόγω της επιδείνωσης σε κρούσματα και νεκρούς σχεδιάζει να επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε New York, New Jersey και στο Connecticut.
O Πρόεδρος Trump εξετάζει μια εθνική «καραντίνα» με επίκεντρο την New York, το βόρειο καιμεγαλύτερο μέρος του κεντρικού New Jersey και όλου του νότιου Connecticut.
Το NBC News αναφέρει ότι εθνική φρουρά, η οποία αναπτύχθηκε στην περιοχή, θα μπορούσε να επιφορτιστεί με την επιβολή της τάξης.
Ο Trump ανέφερε ότι η καραντίνα είναι βασική επιλογή για τις 3 πολιτείες και επίσης θεωρεί ότι και η Florida έχει πρόβλημα.
Το σύστημα υγεία στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης βρίσκεται στα όρια του ενώ ακολουθούν με μεγάλα προβλήματα η Νέα Ορλεάνη και το Ντιτρόιτ.
Οι γιατροί έχουν επισημάνει τις ελλείψεις σε απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό όπως αναπνευστήρες, σε αναλώσιμα υλικά και φάρμακα.
Πάνω από 18.000 κρούσματα καταγράφηκαν σε μια ημέρα στις 27 Μαρτίου 2020 αριθμός ρεκόρ για τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων φθάνοντας τις 105 χιλιάδες και ξεπερνώντας την Κίνα και την Ιταλία.
Στην κλίμακα των θανάτων οι ΗΠΑ βρίσκονται μέχρι στιγμής στην 6η θέση παγκοσμίως ενώ το πιο ανησυχητικό είναι ότι όσοι θεραπεύτηκαν αντιστοιχούν μόλις στο 0,8% των κρουσμάτων σε σχέση με το 24% σε άλλες χώρες.
Σε σύνολο 105 χιλιάδων κρουσμάτων αυτοί που έχουν αναρρώσει ανέρχονται μόλις σε 894 που σημαίνει α) ότι το πρόβλημα τώρα ξεκινάει στις ΗΠΑ και β) ότι ο κίνδυνος να αυξηθούν κατακόρυφα οι νεκροί είναι πολύ μεγάλος
Ο Donald Trump με προεδρικό διάταγμα στις 27 Μαρτίου 2020 ανάγκασε την General Motors αλλά και άλλες εταιρίες να φτιάξουν αναπνευστήρες για τα νοσοκομεία της χώρας δηλώνοντας την αγανάκτηση του για τις πολυήμερες διαπραγματεύσεις της εταιρείας με την κυβέρνηση. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης