Έκθεση της EIC: Στα 200 GW εκτιμάται η εγκατεστημένη ισχύς για τα υπεράκτια αιολικά έως το 2030

Έκθεση της EIC: Στα 200 GW εκτιμάται η εγκατεστημένη ισχύς για τα υπεράκτια αιολικά έως το 2030
Προβλέψεις και σχέδια με ορίζοντα το 2030

Στα 200 GW μπορεί να ανέλθει η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας μέχρι το 2030, σύμφωνα με νέα έκθεση του Συμβουλίου Βιομηχανιών Ενέργειας (EIC).

Ειδικότερα, στην έκθεση αναφέρθηκε πως: «Η αυξημένη συνειδητοποίηση των κινδύνων και των συνεπειών της αλλαγής του κλίματος είναι πιθανό να οδηγήσει σε μεγαλύτερη εστίαση στην απανθρακοποίηση, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 164-200 GW αιολικής ενέργειας έως το 2030».

Άλλος παράγοντας ανάπτυξης θα μπορούσε να είναι και η παραγωγή πράσινου υδρογόνου, ενώ η έκθεση παρέχει μια επισκόπηση των τελευταίων τάσεων, τεχνολογιών και διαδικασιών σε ολόκληρο τον υπεράκτιο αιολικό τομέα. Μάλιστα, τα επόμενα χρόνια θα συζητηθεί εκτενώς το κατά πόσον τα υφιστάμενα πλαίσια για την αιολική ανάπτυξη στην θάλασσα (υπεράκτια αιολικά) μπορούν να εκπληρώσουν τις μελλοντικές απαιτήσεις του κλάδου.

Ο πρώην αναλυτής της EIC και η συγγραφέας της έκθεσης Lara Juergens δήλωσαν ότι: "Ο κλάδος αναμένεται να σημειώσει ισχυρή ανάπτυξη τις επόμενες δεκαετίες, όχι μόνο στις υπάρχουσες" ώριμες "αγορές, αλλά και στις αναδυόμενες».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Παραδείγματα χωρών που έχουν αποκτήσει σημαντικό ενδιαφέρον τόσο από τους προγραμματιστές όσο και από την αλυσίδα εφοδιασμού το 2019 είναι η Πολωνία, η Ιαπωνία, το Βιετνάμ και η Ιρλανδία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης