Διεθνή

ΗΠΑ: Ιστορική συμφωνία στο Κογκρέσο για το πακέτο μαμούθ 2 τρισ. του Trump

ΗΠΑ: Ιστορική συμφωνία στο Κογκρέσο για το πακέτο μαμούθ 2 τρισ. του Trump
Έχουμε συμφωνία, το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου του νομοσχεδίου έχει ολοκληρωθεί ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος
Σε συμφωνία κατέληξαν σήμερα Τετάρτη 25/3 τα ξημερώματα και ύστερα από ημέρες έντονων διαπραγματεύσεων οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές επί του πακέτου Trump σχετικά τα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 2 τρις δολαρίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την επιδημία του κορωνοϊού.
Όπως ανακοίνωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου Eric Ueland, οι Αμερικάνοι γερουσιαστές και η κυβέρνηση Trump κατέληξαν σε συμφωνία επί του πακέτου των μέτρων.
«Έχουμε συμφωνία» είπε ο Ueland σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.
«Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου του νομοσχεδίου έχει ολοκληρωθεί και θα τελειώσουμε ότι έχει απομείνει προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να το δημοσιοποιήσουμε νωρίς σήμερα το πρωί» ανέφερε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters, το πακέτο προβλέπει τη διάθεση ποσού ύψους 500 δισ δολαρίων για τη στήριξη των βιομηχανιών που έχουν πληγεί από την επιδημία καθώς και άμεσες πληρωμές έως και 3.000 δολαρίων σε εκατομμύρια οικογένειες.
Παράλληλα 350 δισ δολάρια θα δοθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 250 δισ δολάρια θα δοθούν ως βοήθημα ανεργίας ενώ θα διατεθεί και το ποσό των 75 δις δολαρίων ως ενίσχυση στα νοσοκομεία.
Μόλις ολοκληρωθεί η σύνταξη του κειμένου του νομοσχεδίου, αναμένεται να τεθεί προς ψηφοφορία στη Γερουσία προκειμένου να εγκριθεί και κατόπιν θα ακολουθήσει αντίστοιχη ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Κατόπιν για να γίνει νόμος του κράτους, το νομοσχέδιο θα πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης