Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ο Trump θα υπογράψει το νομοσχέδιο των 2 τρις δολαρίων, εάν περάσει από Βουλή και Γερουσία

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ο Trump θα υπογράψει το νομοσχέδιο των 2 τρις δολαρίων, εάν περάσει από Βουλή και Γερουσία
Συμφωνία Ρεπουμπλικάνων – Δημοκρατικών στη Γερουσία για μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας
Διαβεβαιώσεις ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump θα υπογράψει οπωσδήποτε το νομοσχέδιο για μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 2 τρις δολαρίων, εφόσον αυτό «περάσει» από τη Βουλή και από τη Γερουσία παρείχε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin.
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Mitch McConell υποστήριξε ότι τελικά υπήρξε συμφωνία στη Γερουσία με τους Δημοκρατικούς.
Όπως είπε, το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την άμεση αποστολή χρημάτων στα αμερικανικά νοικοκυριά στο πλαίσιο ενίσχυσης τους για την πρώτη αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού, αναφέροντας πως το «πακέτο» αυτό θα αποτελέσει μια ιστορική «ανακούφιση» για τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον McConell, το νομοσχέδιο αναμένεται να εγκριθεί αργότερα εντός της ημέρας από το Κογκρέσο.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Chuck Schumer υποστήριξε ότι δεν είναι μια στιγμή για πανηγυρισμούς, αλλά μια στιγμή ανάγκης.
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής είπε το νομοσχέδιο προβλέπει τη διάθεση 130 δις δολαρίων ως ενίσχυση στα νοσοκομεία, ότι προβλέπει αυστηρές διατάξεις για την χορήγηση δανείων στις επιχειρήσεις καθώς και ότι προβλέπεται ένα ποσό της τάξης των 150 δις δολαρίων προς το κράτος και τις τοπικές κυβερνήσεις για να διαχειριστούν τις συνέπειες από την επιδημία του κορωνοϊού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης