ΗΠΑ: Εκτίμηση για απώλεια θέσεων εργασίας κατά 50% στην ηλιακή ενέργεια

ΗΠΑ: Εκτίμηση για απώλεια θέσεων εργασίας κατά 50% στην ηλιακή ενέργεια
554 εταιρείες φωτοβολταϊκών των ΗΠΑ έστειλαν επιστολή στο Κογκρέσο υπογραμμίζοντας τον αντίκτυπο που έχει η COVID-19 στην ηλιακή βιομηχανία

Στο 50% αναμένεται να φτάσει το ποσοστό απώλειας των θέσεων εργασίας στον τομέα των φωτοβολταϊκών στις ΗΠΑ, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (SEIA).

Ειδικότερα, 554 εταιρείες φωτοβολταϊκών των ΗΠΑ έστειλαν επιστολή στο Κογκρέσο υπογραμμίζοντας τον αντίκτυπο που έχει η COVID-19 στην ηλιακή βιομηχανία.

«Δεδομένης της έκτασης που λαμβάνει ο κορονοϊός παγκοσμίως, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας που το Κογκρέσο θέτει σε προτεραιότητα την ασφάλεια και την ευημερία των αμερικανικών οικογενειών. Όπως είναι γνωστό ο τομέας της δημόσιας υγείας διέρχεται κρίση που πλήττει τους πάντες σε προσωπικό και οικονομικό επίπεδο», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SEIA Abigail Ross Hopper.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2019 απασχολούνταν περίπου 250.000 εργαζόμενοι στον εν λόγω τομέα των ΑΠΕ.

«Το ποσοστό των 16-30% των απωλειών των θέσεων εργασίας εκτιμήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή το ποσοστό ανέρχεται στο 50% όπως εκτιμά το Bloomberg New Energy Finance (BNEF). Η επιστολή των φωτοβολταϊκών εταιρειών αποτελεί έκκληση προς το Κογκρέσο να υποστηρίξει αυτούς τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβάνοντας τους σε οποιοδήποτε νομοθετικό πακέτο στήριξης», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Bloomberg New Energy Finance (BNEF).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης