Διεθνή

G20: Βιντεοδιάσκεψη στις 26/3 για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

tags :
G20: Βιντεοδιάσκεψη στις 26/3 για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού
Δύσκολες συζητήσεις λόγω της έντασης Κίνας – ΗΠΑ για τον κορωνοϊό και του πολέμου τιμών στο πετρέλαιο
Βιντεοδιάσκεψη για την πανδημία του κορωνοϊού θα έχουν την Πέμπτη 26/3 οι ηγέτες των κρατών μελών της G20, την ώρα που διατυπώνονται επικρίσεις κατά των ηγετών των εν λόγω κρατών για ιδιαίτερα καθυστερημένη αντίδραση απέναντι στην εξάπλωση του ιού.
Σύμφωνα με το Reuters, οι ΥΠΟΙΚ και οι κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών της G20 συμφώνησαν κατά τη διάρκεια ξεχωριστών βιντεοδιασκέψεων χθες Δευτέρα 23/3 να αναπτύξουν ένα «σχέδιο δράσης» απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού.
Ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες επί του σχεδίου αυτού δεν έγιναν γνωστές.
Πάντως, αναφέρεται πως οι συζητήσεις των ηγετών θα δυσκολευτούν ακόμα περισσότερο λόγω του πολέμου τιμών στο πετρέλαιο μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας αλλά και της έντασης που εξακολουθεί να υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας σχετικά με το που ξέσπασε η επιδημία του κορωνοϊού που έχει πλήξει όλο τον πλανήτη.
Αναλυτές εκτιμούν ότι δεδομένων των περιορισμών που υπάρχουν στη νομισματική πολιτική, οι ηγέτες της G20 ως μόνη επιλογή για να υποστηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη είναι τα δημοσιονομικά κίνητρα, αν και αυτό εξακολουθεί να είναι αμφίβολο.
Όπως υποστηρίζεται, τυχόν αποφάσεις για δημοσιονομικά κίνητρα ενέχουν τον κίνδυνο αύξησης μιας κρίσης δημόσιου χρέους μόλις τελειώσει η επιδημία του κορωνοϊού, προοπτική που θεωρείται πως θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης