Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ύφεση -5,3% βλέπει για την Ελλάδα η Morgan Stanley το 2020, λόγω κορωνοϊού - Στο +6,3% η ανάπτυξη το 2021

Ύφεση -5,3% βλέπει για την Ελλάδα η Morgan Stanley το 2020, λόγω κορωνοϊού - Στο +6,3% η ανάπτυξη το 2021
Η Morgan Stanley αναμένει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 5% στην Ευρωζώνη το 2020
Ύφεση -5,3% θα υπάρξει στο ΑΕΠ της Ελλάδας το 2020 λόγω των πρωτοφανών έκτακτων μέτρων ανάσχεσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με την Morgan Stanley, η οποία όμως βλέπει ότι η οικονομία θα ανακάμψει το 2021 με ανάπτυξη 6,3%.
Image
Καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται και λαμβάνονται σκληρά κοινωνικά μέτρα, οι σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις του ιού γίνονται πιο εμφανείς μέσω της προσαρμογής της αγοράς, της πολιτικής απόκρισης αλλά και της πτώσης ρεκόρ στους δείκτες ZEW και ifo.
Η Morgan Stanley αναμένει τώρα μια συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 5% φέτος στην Ευρωζώνη, με  αυξημένουν κινδύνους όμως για καθοδική αναθεώρηση, που πιθανόν να σηματοδοτηθεί από την πρωτοφανή πτώση των PMI Μαρτίου την ερχόμενη εβδομάδα.
Image

Βέβαια, η Morgan Stanley τονίζει ότι η ισχυρή ανταπόκριση από την ΕΚΤ, η οποία πρόσθεσε το ποσό ύψους 750 δισ. ευρώ στο QE σε ένα πακέτο έκτακτης ανάγκης, το οποίο η Morgan Stanley πιστεύει ότι είναι αρκετό για τώρα.
Θετικά είναι και τα εθνικά δημοσιονομικά πακέτα, που ανέρχονταν στο 1% του ΑΕΠ, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μιας κοινής δημοσιονομικής δράσης - ίσως συμφωνία σχετικά με την είσοδο στον ESM, καθώς οι κυβερνήσεις επιδιώκουν να βοηθήσουν τις οικονομίες τους μέσω της επιδημίας.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης