Διεθνή

ΗΠΑ: Ακύρωσε ο Trump τη σύνοδο της G7 του Ιουνίου – Θα γίνει μέσω βιντεοδιάσκεψης

tags :
ΗΠΑ: Ακύρωσε ο Trump τη σύνοδο της G7 του Ιουνίου – Θα γίνει μέσω βιντεοδιάσκεψης
Θα γίνουν και άλλες βιντεοδιασκέψεις τον Απρίλιο και τον Μάιο ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος
Την ακύρωση της συνόδου κορυφής της G7 που ήταν προγραμματισμένο να γίνει τον Ιούνιο στο Camp David στις ΗΠΑ αποφάσισε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ο πρόεδρος των  ΗΠΑ, Donald Trump.
«Η σύνοδος των ηγετών της G7 που επρόκειτο να φιλοξενήσουν οι ΗΠΑ τον Ιούνιο στο Καμπ Ντέιβιντ θα γίνει μέσω βιντεοδιάσκεψης», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.
Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι για να συνεχιστεί ο «στενός συντονισμός» των επτά κρατών, θα γίνουν κι άλλες βιντεοδιασκέψεις, τον Απρίλιο και τον Μάιο.
Σε μια πρώτη συζήτηση που έκαναν τη Δευτέρα με αυτόν τον τρόπο - κάτι χωρίς ιστορικό προηγούμενο - οι επτά ηγέτες δήλωσαν αποφασισμένοι να κινητοποιήσουν όλα τα εργαλεία οικονομικής πολιτικής που έχουν στη διάθεσή τους για να υποστηρίξουν «τους εργαζόμενους, τις εταιρείες και τους τομείς που πλήττονται περισσότερο».
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους χθες Πέμπτη εξάλλου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και ο Γάλλος ομόλογός του Emmanuel Macron εξέφρασαν τη βούλησή τους να συνεργαστούν «στενά» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης