Διεθνή

Αόρατος εχθρός ο κορωνοϊός – 182.407 κρούσματα, 7.154 οι νεκροί – Σε καραντίνα η Ευρώπη σκληραίνει τα μέτρα

Αόρατος εχθρός ο κορωνοϊός – 182.407 κρούσματα, 7.154 οι νεκροί – Σε καραντίνα η Ευρώπη σκληραίνει τα μέτρα
Επιβραδύνεται ο κορωνοϊός σε Κίνα και Νότια Κορέα - Η Ισπανία η τέταρτη χώρα παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει εξελιχθεί σε μια ασύμμετρη απειλή για όλο τον πλανήτη, την ώρα που η μια μετά την άλλη οι κυβερνήσεις λαμβάνουν περιοριστικά μέτρα για τις συναθροίσεις και τις μετακινήσεις των πολιτών τους, κλείνουν σύνορα, διακόπτουν πτήσεις και τίθενται σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση επιφυλακής για να αντιμετωπίσουν τον «αόρατο εχθρό».
Είναι χαρακτηριστικό πως στα διαγγέλματα τους τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump όσο και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron έκαναν λόγο για «πόλεμο» σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα πρωτοφανή περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσαν σε περίοδο ειρήνης σχετικά με τις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις των πολιτών τους, ενώ δε δίστασαν να προειδοποιήσουν ότι όσοι παραβούν τα μέτρα, θα είναι αντιμέτωποι με σκληρές ποινές.
Μάλιστα ο πρόεδρος Macron ανακοίνωσε ότι σε αυτήν την προσπάθεια θα συμβάλλουν και οι δυνάμεις του στρατού, οι οποίες θα συμβάλλουν στη μετακίνηση ασθενών στα νοσοκομεία.
Η Ευρώπη και οι  ΗΠΑ βρίσκονται αυτή τη στιγμή «στο κόκκινο», καθώς είναι στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού, μια και στην Ασία, και κυρίως σε Κίνα και Νότια Κορέα, τις δύο χώρες που επλήγησαν περισσότερο από τον κορωνοϊό, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα καθώς γίνεται λόγος για λιγότερα νέα κρούσματα.
Στην Ευρώπη η πλέον πληττόμενη χώρα είναι η Ιταλία που εξακολουθεί καθημερινά να μετρά εκατοντάδες νεκρούς – συνολικά ανέρχονται σε 2.158 – και ακολουθεί η Ισπανία, η οποία είναι η τέταρτη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τα κρούσματα και τους νεκρούς (342).
Στις ΗΠΑ, αν και ο πρόεδρος Trump κάλεσε τους Αμερικάνους να αποφεύγουν τις συναθροίσεις 10 ατόμων και άνω, ζήτησε να κλείσουν τα μπαρ και είπε πως η χώρα δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο για να αποφασιστούν μέτρα καραντίνας, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Anthony Fauci του NIH που ηγείται του στρατηγικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας, εισηγείται εθνική καραντίνα 14 ημερών, προτροπή πάντως που δεν έγινε δεκτή.
Αυστηρά μέτρα λαμβάνει η Αυστραλία ενώ η Βρετανία εκπονεί σχέδιο τετράμηνης αναγκαστικής απομόνωσης των ηλικιωμένων.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 182.407, οι νεκροί σε 7.154 και οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν σε 79.433
Πρώτη και άμεση προτεραιότητα ανά τον κόσμο, είναι να περιοριστεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων προκειμένου τα εθνικά συστήματα υγείας να καταφέρουν να σταθούν όρθια και να περιθάλψουν τους νοσούντες, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών.
Δεύτερη προτεραιότητα, και σε άμεση συνάρτηση με το πρώτο, είναι εφόσον αντιμετωπιστεί η επίθεση του κορωνοϊού, να επανέλθει η κανονικότητα στην κοινωνική και οικονομική ζωή.
Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πλήγμα του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία θα είναι τεράστιο.
Το επιβεβαιώνουν άλλωστε και τα πρωτόγνωρα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τον περιορισμό του ιού.

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού με μια ματιά

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 182.407.
- Οι νεκροί ανέρχονται σε 7.154 παγκοσμίως, ενώ θεραπεύτηκαν 79.433 άνθρωποι.
- Η Ιταλία μετρά 2.158 νεκρούς και 27.980 κρούσματα.
- Στο Ιράν οι νεκροί ανέρχονται σε 853 και τα κρούσματα σε 14.991.
- Στη Νότια Κορέα οι νεκροί ανέρχονται σε 81  ενώ τα κρούσματα φτάνουν τα 8.320.
- Οι ΗΠΑ μετρούν 87 νεκρούς, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 4.510.
- Μεγάλη έξαρση στη Γαλλία: 148 οι νεκροί και 6.650 τα κρούσματα, η χώρα μπήκε σε καραντίνα
- Στην Ισπανία οι νεκροί εκτοξεύτηκαν στους 342 και τα κρούσματα στα 9.942.
- Στην ηπειρωτική Κίνα έχουν καταγραφεί συνολικά 80.861 και 3.226 θάνατοι.
- Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας.
- Στην Ιαπωνία τα κρούσματα ανέρχονται σε 833 και οι νεκροί σε 27.
- Στα 7.272 τα κρούσματα και 17 νεκροί στη Γερμανία
- Στους 55 οι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα 1.553 τα κρούσματα
- Στα 377 τα κρούσματα στην Αυστραλία, στα 2.330 στην Ελβετία και στα 439 στον Καναδά όπου επιβεβαιώθηκε και ο 4ος θάνατος.
- Τέταρτος θάνατος στην  Ελλάδα ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 352.
- 47 τα κρούσματα στην Τουρκία
- Ο ιός εξαπλώνεται και στην Αφρική αλλά με βραδύτερους ρυθμούς.
Image


Στο κόκκινο η Ευρώπη - Στους 2.792 οι νεκροί

Η πλέον πληττόμενη περιοχή αυτή τη στιγμή παγκοσμίως από την επιδημία του κορωνοϊού είναι η Ευρώπη, όπου και οι νεκροί ανέρχονται σε 2.792.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 61.988, εκ των οποίων 2.697 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Παράλληλα 3.495 άνθρωποι που νόσησαν, έχουν θεραπευτεί και έχουν λάβει εξιτήριο.
Η Ιταλία είναι με διαφορά, η χώρα της ΕΕ που έχει δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα του κορωνοϊού καθώς μετρά 2.158 νεκρούς και 27.980 επιβεβαιωμένα κρούσματα, έχοντας ακόμα 1.851 ανθρώπους που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ακολουθεί η Ισπανία, η οποία είναι παγκοσμίως η τέταρτη χώρα όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων (9.942) και των θανάτων (342).
Και στις δύο αυτές χώρες έχουν υιοθετηθεί ιδιαίτερα σκληρά μέτρα όσον αφορά τις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις των πολιτών.
Αλλά και στη Γαλλία ο πρόεδρος Macron ανακοίνωσε ότι βάζει τη Γαλλία σε καραντίνα για τις επόμενες δύο εβδομάδες, υπογραμμίζοντας πως επιβάλλεται απαγόρευση μετακινήσεων καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με έναν «υγειονομικό πόλεμο» που αναγκάζει τη γαλλική κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις που δεν έχουν προηγούμενο.
Αντίστοιχα μέτρα λαμβάνουν ή ήδη έχουν λάβει η μια μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

Έκτακτα μέτρα στις ΗΠΑ – Στους 87 οι νεκροί

Αν και ο πρόεδρος Trump δεν συμμερίστηκε τις συστάσεις των επιστημόνων να κηρύξει εθνική καραντίνα 14 ημερών, τονίζοντας ότι η χώρα δεν βρίσκεται ακόμα σε αυτό το σημείο, η κατάσταση στις ΗΠΑ όσον αφορά την επιδημία του κορωνοϊού παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.
Ήδη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 4.510 ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 87.
Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τους Αμερικάνους να αποφεύγουν τις συναθροίσεις των 10 ατόμων και άνω ενώ κάλεσε τα μπαρ, τα εστιατόρια να κλείσουν όπου υπάρχουν κρούσματα.
«Συστήνουμε πράγματα.
Δεν είμαστε ακόμα στο σημείο να διατάξουμε μια εθνική καραντίνα.
Αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο» είπε ο Trump, ο οποίος τόνισε ότι δεν ήταν απαραίτητο να ανασταλούν οι εκλογές στις Πολιτείες του Οχάιο, της Τζόρτζια, της Λουιζιάνα και του Κεντάκι.
Σημειώνεται πάντως πως έκτακτα μέτρα έχουν λάβει ολοένα και περισσότερες Πολιτείες στις  ΗΠΑ.
Οι Πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες αποφάσισαν να κλείσουν μπαρ, εστιατόρια, θέατρα και σινεμά ενώ πλέον όλοι όσοι μπαίνουν στο Λευκό Οίκο θα υποβάλλονται σε θερμομέτρηση.
Image

Σε ύφεση ο κορωνοϊός στη Κίνα – Μόλις ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα – Στους 3.226 οι νεκροί

Μόλις ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσματα καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στην ηπειρωτική Κίνα, αν και αναφέρθηκαν άλλοι 13 νέοι θάνατοι.
Όμως το σύνολο των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 21 καθώς αφίχθησαν από το εξωτερικό 20 άνθρωποι που έχουν μολυνθεί.
Τα 21 νέα κρούσματα αυξάνουν το σύνολο των ανθρώπων που έχει επαληθευτεί ότι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 στη χώρα όπου ξέσπασε η πανδημία τον Δεκέμβριο σε 80.861.
Ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα, στην επαρχία Χουμπέι δεν είχαν καταγραφεί πλην της πρωτεύουσάς της, της Ουχάν, νέα κρούσματα για 12 συναπτές ημέρες.
Κατά την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν το τελευταίο 24ωρο, ανήλθε σε 13.
Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 3.226.
Οι 12 από τους θανάτους καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, εκ των οποίων οι 11 στην πόληΟυχάν.
Με την άφιξη χθες στην κινεζική επικράτεια των είκοσι ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί, τα κρούσματα που κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα έχουν «εισαχθεί» στη χώρα ανήλθαν σε 143.
Εν τω μεταξύ, ο δήμος της Ουχάν, της κινεζικής μεγαλούπολης 11 εκατομμυρίων κατοίκων όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο ο κορωνοϊός που έχει προκαλέσει παγκόσμια πανδημία, ανακοίνωσε ότι στο εξής, όλοι όσοι επιστρέφουν σε αυτή από το εξωτερικό θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες από σήμερα Τρίτη 17/3.
Πανομοιότυπο μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην αυτόνομη κινεζική περιοχή του Χονγκ Κονγκ, για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, ανακοίνωσε η επικεφαλής της κυβέρνησής του Κάρι Λαμ σήμερα.

Επιβραδύνεται ο κορωνοϊός στη Νότια Κορέα – 84 νέα κρούσματα

Σημάδια επιβράδυνσης καταγράφει στη Νότια Κορέα η επιδημία του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 84 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, δηλαδή λιγότερα από 100 νέα κρούσματα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκε σήμερα είναι θεαματικά χαμηλότερος από την κορύφωση του ξεσπάσματος (909 κρούσματα την 29η Φεβρουαρίου) και αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 8.320, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).
Ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε κατά δύο στους 81 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Άλλοι 264 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν, κάτι που αυξάνει το σύνολο των ασθενών που ιάθηκαν σε 1.401, κατά την ανακοίνωση των KCDC.
Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Moon Jae in δηλώνει ολοένα πιο σίγουρος ότι η χώρα του θα μπορέσει να ελέγξει την επιδημία, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να μειώνεται.
Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν με ανησυχία το γεγονός ότι μια νέα μεγάλη εστία μόλυνσης εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας Σεούλ.
Image

Επελαύνει και στην Τουρκία ο κορωνοϊός – Αυξήθηκαν στα 47 τα κρούσματα – Νέα περιοριστικά μέτρα

Επελαύνει και στην Τουρκία ο κορωνοϊός καθώς οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 47.
Το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν άλλα 29 κρούσματα, αριθμός που είναι και ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί σε μια ημέρα.
Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τις συναθροίσεις σε χώρους λατρείας, διατάσσει να κλείσουν καφέ, σινεμά, θέατρα, νυχτερινά κέντρα και πολιτιστικοί χώροι, ενώ αναστέλλει τις αεροπορικές συνδέσεις και με άλλες χώρες, καθώς εντείνει την προσπάθειά της να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες βράδυ, ξεχωρίζει η αναστολή μέχρι νεοτέρας των ομαδικών προσευχών στα τεμένη, συμπεριλαμβανομένης της προσευχής της Παρασκευής.
Ο επικεφαλής της αρχής θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας πάντως διαβεβαίωσε ότι τα περίπου 90.000 τζαμιά της χώρας θα μείνουν ανοικτά, ώστε οι πιστοί να μπορούν να προσεύχονται ο καθένας μόνος.
Ο υπουργός Υγείας F. Koca γνωστοποίησε ότι άλλοι 29 άνθρωποι διαγνώστηκαν χθες Δευτέρα 16/3 πως έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, αριθμός που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μέσα σε μια ημέρα ως τώρα.
«Και τα 29 νέα κρούσματα συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, ενώ 3 κρούσματα είναι [άνθρωποι που επέστρεψαν] από την Ούμρα», τόνισε μέσω Twitter ο Koca αναφερόμενος στο προσκύνημα των μουσουλμάνων στη Μέκκα, στη Σαουδική Αραβία.
«Η επαφή με ξένες χώρες θα παραμείνει πηγή κινδύνου», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας.
Για να ανασχεθεί η εξάπλωση, οι αεροπορικές συνδέσεις με έξι χώρες, περιλαμβανομένων της Βρετανίας και της Σαουδικής Αραβίας, αναστέλλονται από σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση, η οποία είχε ήδη αποφασίσει την αναστολή πτήσεων προς και από 14 άλλες χώρες.
Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, πολιτιστικοί χώροι κάθε είδους, σινεμά, θέατρα, συναυλιακοί χώροι, κλείνουν μέχρι νεοτέρας διαταγής, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Τα περισσότερα εστιατόρια και καφέ, τα γήπεδα, οι αίθουσες τελετών, ειδικά γάμων, κλείνουν επίσης, πρόσθεσε το υπουργείο, τονίζοντας ότι οι όλες μαζικές συγκεντρώσεις, περιλαμβανομένων αυτών στις οποίες καλούν διάφορες ΜΚΟ ή συνδικάτα, αναβάλλονται.
Η τουρκική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το κλείσιμο των σχολείων ήδη την περασμένη εβδομάδα.
Την Κυριακή, οι αρχές έθεσαν σε καραντίνα χιλιάδες πιστούς που επέστρεψαν από το προσκύνημα στη Σαουδική Αραβία.

Abe (Ιαπωνία): Απόδειξη ότι η ανθρωπότητα μπορεί να νικήσει τον κορωνοϊό οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Τη θέση ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων θα αποτελέσει απόδειξη ότι η ανθρωπότητα μπορεί να νικήσει τον κορωνοϊό διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe.
Ο Abe δήλωσε ότι η G7, συμφώνησε να υποστηρίξει την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά απέφυγε τις ερωτήσεις σχετικά με το εάν ένας από τους επτά ηγέτες συζήτησε τη δυνατότητα αναβολής.
Στα σχόλιά του, αναφέρθηκε για  το αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να προχωρήσουν όπως έχει προγραμματιστεί, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει σε πολλές χώρες την επιχειρηματική και κοινωνική δραστηριότητα σε αδιέξοδο και πανικό στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Σε μια άνευ προηγουμένου συνάντηση με τους άλλους ηγέτες της «G7», με βιντεοδιάσκεψη, για να συζητήσουν την πανδημία του κορωνοϊού, ο Abe είπε ότι «κάνουμε ό, τι μπορούμε να προετοιμαστούμε για τους Αγώνες και θέλουμε να επιδιώξουμε μία ολοκληρωμένη διοργάνωση, ως απόδειξη ότι η ανθρωπότητα μπορεί να νικήσει τον νέο κορωνοϊό».
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Asahi που δημοσιεύθηκε σήμερα, το 63% των Ιαπώνων δήλωσε ότι οι Αγώνες πρέπει να αναβληθούν, ενώ το 23% δήλωσε ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν όπως προβλέπεται.
Μια παρόμοια δημοσκόπηση της Kyodo News που δημοσιεύθηκε χθες έδειξε ότι σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι το Τόκιο θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει τη κορυφαία διοργάνωση όπως είχε προγραμματιστεί.

Αυστραλία: Ενθαρρυντικά μηνύματα για την ανάπτυξη εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ενθαρρυντικά μηνύματα για την ανάπτυξη εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έρχονται από την Αυστραλία, καθώς Αυστραλοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι παρακολούθησαν τον τρόπο που το ανοσοποιητικό σύστημα μίας από τους πρώτους ασθενείς στη χώρα αντέδρασε στον νέο κορωνοϊό.
Την εξέλιξη αυτή χαιρέτησε ο υπουργός Υγείας της Αυστραλίας, ο οποίος την χαρακτήρισε σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη εμβολίου και την αντιμετώπιση της covid-19.
Αν και οι περισσότεροι από όσους προσβάλλονται από τον ιό SARS-CoV-2 αντιμετωπίζουν ήπια συμπτώματα, προκαλεί πολύ πιο σοβαρές αντιδράσεις περίπου στο 20% των περιπτώσεων.
Μέχρι στιγμής ο μέσος όρος την θνητότητας για όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι περίπου 3,4%.
Καθώς οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν εμβόλιο για την covid-19, ερευνητές στο Peter Doherty Institute for Infection and Immunity της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση του ιού SARS-CoV-2.
Εξετάζοντας τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων από μια γυναίκα περίπου 40 ετών, μία από τις πρώτες ασθενείς του νέου κορωνοϊού στην Αυστραλία, ανακάλυψαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων αντιμετωπίζει τον SARS-CoV-2 με τον ίδιο τρόπο που συνήθως αντιμετωπίζει τη γρίπη.
Τα ευρήματα αυτά θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν για ποιο λόγο κάποιοι ασθενείς αναρρώνουν από την covid-19, ενώ άλλοι αναπτύσσουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.
Καθώς παρακολουθούσαν το ανοσοποιητικό σύστημα της ασθενούς, οι ερευνητές μπόρεσαν να προβλέψουν πότε θα αναρρώσει, κάτι που όντως συνέβη.
Ο Αυστραλός υπουργός Υγείας Greg Hunt δήλωσε ότι η έρευνα αυτή αποτελεί σημαντική εξέλιξη.
«Στόχος είναι να επιταχυνθεί η ανάπτυξη εμβολίου αλλά και να επιταχυνθεί η δημιουργία πιθανών θεραπειών φαρμάκων για όσους ασθενείς έχουν ήδη τον κορωνοϊό» υποστήριξε ο Hunt.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης